Po 3. seji občinskega sveta

Občinski svetniki Občine Laško imajo za sabo že tretjo sejo. Dnevni red je bil obsežen, saj je zajemal področja gospodarstva, proračuna in javnih financ, okolja in prostora ter komunalnih dejavnosti, družbenih dejavnosti, volitve, mandatna vprašanja in imenovanja ter splošne zadeve.
Največ časa so svetniki razpravljali o povišanju cen vrtca, zato so sprejeli Sklep o določitvi cen programov predšolske vzgoje v JZ Vrtec Laško. Žal se bodo cene, ki veljajo od 1. 5 2021, bodo zvišale v povprečju za 16 %. Zvišanje je posledica zvišanja plač v javnem sektorju (napredovanje vseh delavcev za en plačni razred, zvišanje vrednosti plačnih razredov, zvišanje plač pomočnic vzgojiteljic za 4 razrede, višji regres za prehrano, zvišanje minimalne plače, napredovanje zaposlenih), zvišanja cen energentov in hrane. Občina se je trudila, kako bi lahko pripomogla k čim manjšemu zvišanju, zato je nase prevzela strošek odpravnin, jubilejnih nagrad in del materialnih stroškov Vrtca.  
 
Na področju družbenih dejavnosti je bil sprejet še Letni program športa, v katerega so vključeni vsi izdatki na področju športa, vključno z izgradnjo telovadnice v Rimskih Toplicah in stroški v zvezi s športno dvorano Tri lilije.

Občinski svet je sprejel Akcijski načrt Slovenia Green za obdobje 2022-2025, ki je bil zasnovan po prejemu znaka Slovenia Green Platinum. Le-ta zavezuje k trajnostnemu razvoju na področju turizma in ohranjanju platinastega znaka. Sprejeta je bila tudi Strategija trajnostnega razvoja in trženja turizma v občini Laško 2022-2028

Na dnevnem redu je bil tudi rebalans občinskega proračuna za leto 2023, ki je bil sprejet zaradi uskladitve proračunskih postavk in posameznih projektov s predvideno dinamiko izvajanja in potrebno višino sredstev za njihovo izvedbo. Sprejeta sta bila tudi Sklep o spremembah in dopolnitvah Sklepa o Načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Laško za leto 2023 – I. dopolnitev in Sklep o podelitvi pooblastila županu Občine Laško za potrjevanje investicijske dokumentacije.

Na področju okolja in prostora so bile sprejete spremembe in dopolnitve treh odlokov. Odlok o gospodarskih javnih službah v občini Laško je bil dopolnjen z novo gospodarsko javno službo, t. j. zagotovitev zavetišča za zapuščene živali. S tem bo podana pravna podlaga za sprejem ustreznega odloka o načinu opravljanja gospodarske javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju Občine Laško.

Spremenjen in dopolnjen je bil tudi Odlok o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode v občini Laško. Z novo določbo so uporabniki, pri katerih letna količina dobavljene pitne vode presega 15.000 m³, dolžni v roku 6 mesecev od uveljavitve teh sprememb in dopolnitev na svoje stroške namestiti merilne naprave za merjenje odpadne vode.

Odlok o spremembah in dopolnitvah Zazidalnega načrta KS 3 in KC 2/1 je bil sprejet zaradi razvojnih potreb občine pri zagotavljanju dodatnih stanovanjskih površin (neprofitnih in tržnih stanovanj) in trgovine v Debru. 

Občinski svetniki so sprejeli tudi Sklep o lokacijski preveritvi za določitev obsega stavbnega zemljišča pri posamični poselitvi na določenih parcelah v k. o. Lože ter Zaključno poročilo o izvedenem projektu Obnova LC 200171 Debro - Rečica, odsek klorirna postaja do ovinka (P23) v dolžini 410 m.

Občinski svet se je seznanil tudi z Zaključnim poročilom o izvedbi projekta Ureditev Muzeja Laško in nakup opreme ter z Zaključnim poročilom o preureditvi prostorov bivšega CSD za potrebe Zdravstvenega doma Laško.

Zaradi uskladitve z zakonodajo so bile sprejete še spremembe Pravilnika o plačah in plačilih oziroma sejninah občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Laško, občinski svet pa je sprejel tudi Sklep o višini sredstev za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov Občinskega sveta Laško. 

OS
OS2
 

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.