PODALJŠALI smo rok za prijave za tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško

Občina Laško v okviru akcije Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna, v sodelovanju s Komunalo Laško in Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško (STIK) organizira Tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško. Tekmovanje izvajamo s ciljem izboljšanja kakovosti življenja občanov in turistov, prispevka  k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju,  večje turistične privlačnosti naših krajev in vasi, učinkovitejše promocije Občine Laško in turizma ter prispevka k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi.  

Rdeča nit letošnjega natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna je "KJER JE ZDRAVJE DOMA".   S tem želimo poudariti, da tudi v Občini Laško velik pomen posvečamo zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo.
 
OBČINA LAŠKO
v sodelovanju s Komunalo Laško in
Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško (STIK)
 
objavlja

TEKMOVANJE ZA NAJBOLJ UREJENE VASI IN OBJEKTE
V OBČINI LAŠKO V LETU 2022
UREJENE VASI 22
I.

Tekmovanje je v sklopu vsakoletne akcije Turistične zveze Slovenije MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA, s katero želimo naš bivalni prostor narediti prijetnejši za občane in obiskovalce. Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom.

 

II.

Občina Laško v sodelovanju s Komunalo Laško in Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško (STIK) organizira tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško. Namen tekmovanja je spodbujanje urejanja objektov in okolice, kar bo prispevalo k lepšemu in privlačnejšemu okolju.

 

III.

Udeleženci tekmovanja so vsi občani občine Laško, vse vasi, naselja, zaselki in ulice, javne institucije ter fizične in pravne osebe s področja gospodarstva v občini. Na razpis se lahko prijavijo posamezne fizične in pravne osebe, krajevne skupnosti in društva. Tisti, ki so v preteklem letu dosegli prvo mesto znotraj posamezne kategorije, se ne morejo prijaviti v tekočem letu. Prav tako na tekmovanju ne morejo sodelovati zaposleni v občinski upravi.

 

IV.

V letošnjem letu so objekti  razvrščeni v naslednje kategorije:

  • vas/zaselek/naselje/ulica,
  • hiša,
  • kmetija,
  • javni objekt/ večstanovanjski objekt/podjetje

Ocenjevanje zajema urejenost objektov (fasad, balkonov, oken), prometnih površin, zelenih površin,  ocvetličenj in okolice. Ocenjuje se na podlagi ocenjevalnih pol, ki jih pripravi komisija.

 

V.

Župan imenuje komisijo za ocenjevanje urejenosti krajev. Komisijo sestavljajo trije člani, po eden iz Občinske uprave Laško, Komunale Laško in STIK-a.

 

VI.

Strokovna komisija bo ocenila vse prijavljene tekmovalce ter izbrala tri najboljše znotraj posamezne kategorije. Nato bodo občanke in občani imeli možnost spletnega glasovanja, tako da bodo oddali svoj glas za enega od treh najboljših tekmovalcev in prispevali 50% celotne ocene. V primeru utemeljenega suma, da je pri spletnem glasovanju prišlo do nepravilnosti, si organizator tekmovanja pridržuje pravico do ukrepanja v skladu z nastalo situacijo.

 

VII.

Priznanje in nagrade najboljšim znotraj kategorij bo podelil župan občine Laško na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku.  Nagrade so sledeče:

  1. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 200 €,
  2. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 100 € in
  3. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti   50 €.

Prav tako bo najlepše urejena vas/zaselek/naselje/ulica za nagrado prejela tudi tablo, ki bo označevala ta dosežek v okolju.

 

VIII.

Dodatne informacije o tekmovanju bodo na voljo na naših spletnih straneh www.lasko.si. Prav tako bodo o rezultatih tekmovanja obveščeni mediji.

 

VIIII.

Prijava naj vsebuje ime in priimek prijavitelja, naslov ter pripis kategorije, v kateri »tekmujete«. Prijave pošljite najpozneje do 20. 7. 2022 na naslov Občina Laško, Mestna ulica 2, 3270 Laško ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

  RAZPIS 2022

 

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.02.2024
je izšla 100. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.