Svetovalnica za psihološko pomoč nudi pomoč

obSvetovalnica za psihološko pomoč Posvet – Tu smo zate v Laškem ponovno odprta
Občane Laškega obveščamo, da je svetovalnica Posvet - Tu smo zate, v kateri nudijo psihološko pomoč odraslim posameznikom, parom in družinam, znova odprta za obisk v živo. V času epidemije so storitve omogočali preko telefona ter video povezav, z julijem pa je ponovno omogočeno svetovanje tudi v svetovalnici, ki se nahaja v prostoru pritličja občine Laško.

Na svetovanje se lahko naročite s sklicem na tel. 031 778 772, vsak delavnik med 8. in 15. uro. Svetovanje je brezplačno, napotnica in zdravstvena izkaznica nista potrebni, čakalne vrste so kratke. Svetovanje ob enem obisku traja 50 minut in je posamezniku na voljo večkrat, odvisno od narave težave. Svetovalci so usposobljeni strokovnjaki, ki osebi prisluhnejo, jo podprejo in skupaj z njo iščejo možne rešitve iz stiske, po potrebi človeka usmerijo še k drugim strokovnjakom.

Svetovalnica v Laškem, katere delovanje podpira tudi občina Laško, deluje že od leta 2015 in je med uporabniki zelo dobro sprejeta. Je del mreže 14 svetovalnic, ki delujejo v različnih krajih v vseh slovenskih regijah. Med vodilnimi težavami, zaradi katerih ljudje obiščejo svetovalnico, so težave v partnerstvu, sledijo različni strahovi, fobije in tesnoba, depresivnost, smrt bližnjega, težave v družini/s starši, slaba samopodoba in samozavest, težave v službi, težave z otrokom ipd.

Če ste v stiski, ki je več ne morete ali ne znate obvladati sami in ovira vaše vsakodnevno življenje, vas vabimo, da nas pokličete in obiščete. Izkušnje iz prakse kažejo, da je ob podpori svetovalca stiske možno lažje premagati in preprečiti, da bi se poglobile.

V okviru svetovalnic Posvet - Tu smo zate je bila junija letos v sodelovanju z NIJZ izdana brošura Kako nama gre? Partnerski odnos. V njej so predstavljene značilnosti partnerskega odnosa in težave v partnerstvu, zaradi katerih je smiselno poiskati strokovno pomoč v svetovalnicah. Brošura je dostopna v svetovalnicah ter na spletni strani: https://www.nijz.si/sl/publikacije/kako-nama-gre-partnerski-odnos.
 
Svetovalnica za psihološko pomoc
 
Pripravila:
prim. Nuša Konec Juričič,
vodja svetovalnic Posvet – Tu smo zate Celje in Laško

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.02.2024
je izšla 100. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.