Obvestilo v zvezi z okužbami v Domu starejših Laško

Potem, ko se je Dom starejših Laško več mesecev uspešno boril proti vstopu koronavirusa v dom, je bil tokrat virus premočan. Objavljamo izjavo Doma starejših Laško in želimo vse dobro.


SPOROČILO ZA MEDIJE
Deset mesecev smo se zaposleni Doma starejših Laško skupaj s stanovalci in svojci uspešno borili proti vdoru okužbe v našo sredino. V to smo vložili ogromno znanja in truda, bilo je potrebno tudi veliko odrekanja in prilagajanja. Žal je splošna slaba epidemiološka situacija zadeve spremenila.
Prejšnji teden v četrtek smo v Domu starejših Laško po 10 mesecih uspešnega boja s koronavirusom s strani SB Celje prejeli informacijo, da je pri enem od naših stanovalcev, ki je bil ta dan hospitaliziran, prisotna okužba z virusom SARS-CoV-2.
Preventivno smo takoj odvzeli brise pri 23 ostalih stanovalcih, za katere so nas iz NIJZ obvestili, da je 11 stanovalcev od teh pozitivnih. Presenetili so nas pozitivni rezultati asimptomatskih stanovalcev, zato smo nemudoma preventivno odvzeli brise še pri 56 stanovalcih, od katerih je bilo pozitivnih 27 stanovalcev. Skupaj je okuženih 40 stanovalcev.
Stanovalci so bili obveščeni o situaciji, v kateri smo se znašli in so se do natančnejše razjasnitve stanja zadrževali v svojih sobah.
V vmesnem času smo v dogovoru z lokalno koordinacijsko skupino in Ministrstvom za zdravje ter Ministrstvom za delo uredili zunanjo rdečo cono v prostorih kongresnega centra, kamor danes s pomočjo Zdravstvenega doma Laško premeščamo vse pozitivne stanovalce laškega doma starejših. Rdečo cono, kjer imamo trenutno pripravljenih 45 postelj, prostora pa je dovolj za 50 stanovalcev, nam je uspelo postaviti v dobrem dnevu, za kar se zahvaljujemo podjetju Proevent, zaposlenim Thermane in Civilni zaščiti Laško.
Oskrba vseh stanovalcev navkljub vdoru virusa poteka v skladu s protokoli in standardi. Na pomoč so v dom s svojimi kadri priskočili zaposleni iz drugih enot družbe Thermana, obljubljeno imamo še pomoč Zdravstvenega doma Laško in Zdravstvenega doma Celje. Za pomoč in pripravljenost se vsem iskreno zahvaljujemo.
Večina stanovalcev s potrjeno okužbo se počuti dobro in je brez simptomov.O morebitnih spremembah zdravstvenega stanja svojce oz. kontaktne osebe sproti obveščamo.
Po protokolu testiramo tudi zaposlene v domu, s pomočjo hitrih antigenskih testov smo odkrili 5 pozitivnih zaposlenih, ki so povsem asimptomatski in smo jih nemudoma izločili iz procesa dela.  
Zaposleni se bomo po svojih najboljših močeh potrudili, da bo to obdobje za stanovalce čim manj stresno in da bo zanje kar najbolje poskrbljeno. Verjamemo, da se bo s pomočjo in sodelovanjem vseh življenje v domu starejših kmalu vrnilo v stare tirnice.
Janja Podkoritnik Kamenšek, vodja programa oskrbe starejših

dom starejših laško

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.