Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško

prenos
Občina Laško 
objavlja

 

R A Z P I S
za pridobitev pravice do uporabe
kolektivne blagovne znamke
Okusiti Laško


 
S kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško želimo poudariti in izpostaviti prepoznavnost pridelkov in prehranskih izdelkov, gastronomskih posebnosti (jedi in  pijač postreženih na gostinski način), rokodelskih izdelkov in kulinaričnih prireditev/dogodkov ter njihovih ponudnikov na območju destinacije Laško.
Za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško (v nadaljevanju: KBZ Okusiti Laško) se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe za določeno pridelavo, proizvodnjo oz. izvajanje storitev, ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve oz. kulinarične prireditve/dogodke, kateri izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:
  • so pridelani oz. proizvedeni, opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih,
  • so pridelani oz. proizvedeni in opremljeni na naravi in ljudem čimbolj prijazen način,
  • zagotavljajo ustrezno kakovost,
  • izvor-poreklo idej, gradiv, živil, vzorcev, postopkov izdelave izdelkov oz. izvedbe storitev (recepture in tehnologija jedi in pijač), mora biti vsaj 70 % oz. 50 % (živil za jedi in pijače) iz območja, ki ga pokriva KBZ Okusiti Laško (občine Laško, Celje, Štore, Vojnik in Radeče) oz. 100 % iz območja Slovenije, razen, če gradiv oz. živil za določene izdelke/storitve (jedi in pijače) ni mogoče zagotoviti v Sloveniji,
  • rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja temeljijo predvsem na naravnih gradivih in gradivih, ki so značilna za območji destinacije Laško in upoštevajo rokodelsko kulturno dediščino območja,
  • prireditve oz. organizirani dogodki so izvorno povezani z območjem destinacije Laško ali z običaji in navadami, ki so tukaj prisotni.

KBZ Okusiti Laško se uporablja za označevanje KAKOVOSTI:
  • pridelkov (npr. sadja, zelenjave, poljščin, svežih zelišč in začimb) in prehranskih izdelkov (npr.: iz mleka, mesa, sadja, zelenjave, žit ipd.),
  • jedi in pijač postreženih na gostinski način,
  • rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja,
  • organiziranih kulinaričnih prireditev,
  • organiziranih vodenih doživetij in
  • nastanitvenih kapacitet.

Tokratni razpis
je namenjen ocenjevanju jedi in pijač postreženih na gostinski način, izjemoma pa bodo ocenjeni tudi pridelki in prehranski izdelki ter rokodelski izdelki.
 
  • Ocenjevanje rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja bo potekalo 3. septembra 2019 med 8.30 in 9.30 v prostorih Zdravilišča Laško, Zdraviliška cesta 4, 3270 Laško (Srebrna dvorana).
Do 30. avgusta 2019 lahko prijavite rokodelske izdelke in izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja za ocenjevanje.
 
Izdelke prinesete v ocenjevanje 3. septembra 2019 med 7.00 in 8.00 v prostore Zdravilišča Laško, Zdraviliška cesta 4, 3270 Laško (Srebrna dvorana).  
 
  • Ocenjevanje pridelkov in prehranskih izdelkov bo potekalo 3. septembra 2019 med 8.30 in 9.30 v prostorih Zdravilišča Laško, Zdraviliška cesta 4, 3270 Laško (Srebrna dvorana).
Do 30. avgusta 2019 lahko prijavite pridelke, prehranske izdelke in pijače za ocenjevanje.                              
 
Izdelke prinesete v ocenjevanje 3. septembra 2019 med 7.00 in 8.00 v prostore Zdravilišča Laško, Zdraviliška cesta 4, 3270 Laško (Srebrna dvorana).
 
  • Ocenjevanje jedi in pijač postreženih na gostinski način bo potekalo 3. septembra 2019 med 10. in 14. uro na lokacijah prijaviteljev - gostinskih ponudnikov.
V ocenjevanje lahko jedi in pijače prijavite do 30. avgusta 2019. Koordinatorica ocenjevanja bo z vami uskladila uro prihoda Strokovne komisije za ocenjevanje jedi in pijač postreženih na gostinski način. Za ocenjevanje boste pripravili po dva krožnika/kozarca vsakega vzorca (enega za pokušnjo in drugega za fotografiranje). 
 
Priporočila gostincem pri pripravi jedi in pijač:
  • Izvor živil - živila iz lokalnega okolja (vsaj 50%) z izpostavljeno lokalno dobaviteljsko verigo (predstaviti pri predstavitvi jedi oz. pijače) in sledljivostjo nabave z dokumentacijo (dobavnica, račun…);
  • glavni kriterij za oceno so: izvor živil, receptura z natančnim opisom sestavin in metod dela ter zgodba o jedi/pijači, ki naj sledi primernemu poimenovanju jedi oz. pijače;
  • poudarek je na videzu, vonju in okusu;
  • sestavine in dekoracija morajo biti v okusu, količini in barvi v sorazmerju z jedjo;
  • smotrna kulinarična, neoporečna, lahka in enostavna priprava, ki ustreza kulinaričnim smernicam.
Obrazce za prijavo na razpis je od dneva te objave do izteka prijavnega roka možno dobiti na spletni strani Občine Laško (www.lasko.si) in STIK-a (www.lasko.info)  ali pa jo v tem roku zainteresirani lahko dvignejo v TIC-u Laško, Valvasorjev trg 1, 3270 Laško. Vse podrobne informacije dobite pri koordinatorici ocenjevanja ponudbe za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško, Poloni Zorko na tel. št. 03/733 89 50, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .
Veselimo se sodelovanja in se zavedamo, da lahko le z vašo pomočjo dosežemo višjo kakovost ponudbe označene s KBZ Okusiti Laško.

  RAZPIS

  PRIJAVA JEDI IN PIJAČE PDF

  PRIJAVA JEDI IN PIJAČE WORD

  PRIJAVA PRIDELKI IN IZDELKI PDF

  PRIJAVA PRIDELKOV WORD

  PRIJAVA ROKODELSKI IZDELKI

  PRIJAVA ROKODELSKI IZDELKI WORD

Laški bilten

Laški Bilten št. 10217.06.2024
je izšla 102. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA PODJETNIŠKI INKUBATOR

ANKETA MOJA DEŽELAPodjetniški inkubator
 

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.