Proslava ob dnevu državnosti in priznanja zlati učenec ter naj prostovoljec

Občina Laško je v sodelovanju z Osnovno šolo Primoža Trubarja Laško tudi letos pripravila proslavo ob dnevu državnosti, ki je potekala s številnimi nastopi in podelitvami priznanj. Na ta pomemben dan, ko obeležujemo 33. obletnico samostojnosti Slovenije, smo se zbrali, da proslavimo našo svobodo, neodvisnost in suverenost, ki so plod poguma, enotnosti in vztrajnosti vseh nas.

Poseben čar dogodku so dodali učenci iz vseh oddelkov šole, vključno s tistimi iz nižjega izobrazbenega standarda, ki so skozi glasbo in ples počastili našo domovino ter izjemne dosežke posameznikov, ki so s svojim delom pripomogli k boljši skupnosti.

Slovesnost se je pričela z izvedbo slovenske himne, ki jo je zapela Neli Ela Guček, in nas spomnila na vrednote svobode, enakosti in bratstva. Po himni so nas s pesmijo "Bog daj dobro večer" popeljali Trubadurji, ki so s svojim belokranjskim pozdravom napovedali lep večer.

Osrednji govornik na proslavi je bil Juš Milčinski, priznani slovenski igralec, komik in televizijski voditelj, ki nas vedno znova navdušuje s svojo karizmo in izjemnimi talenti. Njegova predanost umetnosti in kulturi je navdih za mnoge. Poseben pomen njegovemu govoru je dala tudi 110. obletnica rojstva njegovega dedka, Frana Milčinskega Ježka, čigar pesmi so postale slovenske vednozelene popevke.

Dan državnosti1 2

Ena izmed osrednjih točk proslave je bila podelitev priznanj Naj prostovoljcem občine Laško za leto 2023. Naziv naj prostovoljec oz. prostovoljka so prejeli Ida Medvešek, Marjeta Knez, Helena Terzič, Alojz Hrastnik in Luka Lesjak za svoje nesebično delo in predanost, na področju socialne dejavnosti oziroma socialne in mladinske dejavnosti. 

Dan državnosti 85

S strani župana Marka Šanteja so bila podlejna zlati učenec, ki so jih prejeli najboljši devetošolci iz Osnovne šole Antona Aškerca Rimske Toplice in Osnovne šole Primoža Trubarja Laško, to so:

  • Neli Ela Guček
  • Sara Stephanie Hrastnik
  • Alja Kajtna
  • Klara Kovač
  • Lucija Mlinarič
  • Vita Nemec
  • Ela Sanda
  • Neža Slapšak
  • Vid Vorina
  • Tinkara Weber – Zupanc
  • Ana Zeme
  • Lenka Tošić
  • Klara Kokotec Tovornik
Dan državnosti 151
 

Proslava je bila obogatena tudi z glasbenimi in plesnimi točkami. Med nastopajočimi so bili Jaša Knez, Ema Kovač, Maruša Ocvirk, Apolonija Germ, Neža Slapšak, Veronika Padežnik in številni drugi talentirani učenci, ki so navdušili občinstvo s svojimi izjemnimi izvedbami.

Proslava ob dnevu državnosti je bila priložnost, da se zavemo pomembnosti naših skupnih vrednot, enotnosti in truda, ki smo ga vložili v razvoj naše družbe. Ob praznovanju tega dneva izrekamo iskrene čestitke vsem prejemnikom priznanj za njihove izjemne dosežke in se zahvaljujemo slavnostnemu govorniku Jušu Milčinskemu ter vsem, ki so pripomogli k izvrstnemu programu.

Naj bo naša samostojnost vir navdiha, ponosa in odgovornosti za prihodnje generacije, skupaj gradimo močno in napredno družbo, ki temelji na vrednotah svobode, enakosti, pravičnosti in spoštovanja.

Dan državnosti 14

Dan državnosti 55

Dan državnosti 89

Dan državnosti 106

Dan državnosti 107

Dan državnosti 157

Dan državnosti 172

Dan državnosti 183

Dan državnosti 202

Dan državnosti1 17

Dan državnosti1 7

 

Foto: Maja Skrbinek


Laški bilten

Laški Bilten št. 10217.06.2024
je izšla 102. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA PODJETNIŠKI INKUBATOR

ANKETA MOJA DEŽELAPodjetniški inkubator
 

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.