Tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško v letu 2023

Občina Laško v okviru akcije Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna, v sodelovanju s Komunalo Laško in Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško (STIK) organizira Tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško.

Namen projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna je spodbujati in ozaveščati ljudi, da urejajo svoje bivalno, krajevno, podjetniško in društveno okolje, to je okolje, kjer stanujejo, žive, delajo, se družijo in dopustujejo. Projekt je hkrati spodbuda za dobro organizirane redne dejavnosti komunalnih, okoljevarstvenih podjetij in drugih služb ter vedno bolj prispeva k urejenosti in prijetni celostni podobi Slovenije.

V letošnjem letu je pri tekmovanju novost, in sicer bosta najlepša hiša in najlepša kmetija za doseženo 1. mesto prejeli tudi označevalno tablico najlepša hiša / najlepša kmetija v občini Laško v letu 2023.

 

 
OBČINA LAŠKO
v sodelovanju s Komunalo Laško in
Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško (STIK)
 
objavlja

TEKMOVANJE ZA NAJBOLJ UREJENE VASI IN OBJEKTE
V OBČINI LAŠKO V LETU 2023
UREJENE VASI 22

 

I.

 

Tekmovanje je v sklopu vsakoletne akcije Turistične zveze Slovenije MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA, s katero želimo naš bivalni prostor narediti prijetnejši za občane in obiskovalce. Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom.

II.

Občina Laško v sodelovanju s Komunalo Laško in Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško (STIK) organizira tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško. Namen tekmovanja je spodbujanje urejanja objektov in okolice, kar bo prispevalo k lepšemu in privlačnejšemu okolju.

III.

Na tekmovanju lahko sodelujejo vsi občani občine Laško, vse vasi, naselja, zaselki in ulice, javne institucije ter fizične in pravne osebe s področja gospodarstva v občini. Prijavijo se lahko posamezne fizične in pravne osebe, krajevne skupnosti in društva. Tisti, ki so v predpreteklem letu dosegli prvo mesto znotraj posamezne kategorije, se ne morejo prijaviti v tekočem letu. Prav tako na tekmovanju ne morejo sodelovati zaposleni v občinski upravi.

IV.

 

V letošnjem letu so objekti  razvrščeni v naslednje kategorije:

  • vas / zaselek / naselje / ulica,
  • hiša,
  • kmetija,
  • javni objekt / večstanovanjski objekt / podjetje

Ocenjevanje zajema urejenost objektov (fasad, balkonov, oken), prometnih površin, zelenih površin,  ocvetličenj in okolice. Ocenjuje se na podlagi ocenjevalnih pol, ki jih pripravi komisija.

V.

Župan imenuje komisijo za ocenjevanje urejenosti krajev. Komisijo sestavljajo trije člani, po eden iz Občinske uprave Laško, Komunale Laško in STIK-a.

VI.

 

Strokovna komisija bo ocenila vse prijavljene tekmovalce ter izbrala tri najboljše znotraj posamezne kategorije. Nato bodo občanke in občani imeli možnost spletnega glasovanja, tako da bodo oddali svoj glas za enega od treh najboljših tekmovalcev in prispevali 50% celotne ocene. V primeru utemeljenega suma, da je pri spletnem glasovanju prišlo do nepravilnosti, si organizator tekmovanja pridržuje pravico do ukrepanja v skladu z nastalo situacijo.

VII.

Priznanja in nagrade najboljšim znotraj kategorij bo podelil župan občine Laško na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku.  Nagrade so naslednje:

  1. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 400 EUR,
  2. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 200 EUR in
  3. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 100 EUR.

Najlepše urejeni vas / zaselek / naselje / ulica za nagrado prejmejo tudi obeležje v obliki okvirja, ki označuje ta dosežek v okolju. V letošnjem letu bosta najlepša hiša in najlepša kmetija za doseženo 1. mesto prejeli tudi označevalno tablico najlepša hiša / najlepša kmetija v občini Laško v letu 2023.

VIII.

 

Dodatne informacije o tekmovanju bodo na voljo na naših spletnih straneh www.lasko.si. Prav tako bodo o rezultatih tekmovanja obveščeni mediji.

 

VIIII.

Prijava naj vsebuje ime in priimek prijavitelja, naslov ter pripis kategorije, v kateri »tekmujete«. Prijave pošljite najpozneje do 14. 7. 2023 na naslov Občina Laško, Mestna ulica 2, 3270 Laško ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

PRIJAVNICA MOJA DEŽELA 2023

PRIJAVNICA MOJA DEŽELA V WORDU

RAZPIS MOJA DEŽELA


Laški bilten

Laški Bilten št. 9516.10.2023
je izšla 98. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPATIVNI PRORAČUN

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2023 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.