Kljub slabšemu vremenu je 2. Pomladno kolesarjenje uspelo

Vreme letos žal ni bilo naklonjeno prireditvi Pomladno kolesarjenje, ki pa sta jo Občina Laško in Mestna občina Celje ob sodelovanju Stika Laško in Zavoda Celeia Celje ter drugih partnerjev projekta vseeno izvedli. Z udeležbo so prireditev na kolesarski povezavi D1 Celje-Laško zaznamovali predvsem trije kolesarski klubi iz obeh občin Kolesarski klub Laško, Kolesarski klub knežjega mesta Celje in Kolesarsko društvo Lava Team iz Celja.

V zadnjih dneh je bilo nekaj negotovosti glede izvedbe prireditve, na koncu je bila sprejeta odločitev, da zaradi neobetavne vremenske napovedi odpovemo samo spremljajoči dogodek, skupno kolesarjenje vodilnih predstavnikov občin, turističnih delavcev in gostov ter priložnostno srečanje na brvi čez Savinjo. Izvedba dogodka ob morebitnem močnem dežju ali nalivu bi povzročila nemalo organizacijskih in logističnih težav. 

Vsi kolesarji, ki so v soboto prišli na prireditev in so se prijavili na stojnicah v Celju in Laškem, so prejeli spominsko darilce in bodo sodelovali v nagradnem žrebanju, ki ga bo to sredo, 13. aprila, pripravil Zavod Celeia Celje, organizator in izvajalec nagradnega žrebanja. Vsem kolesarjem se zahvaljujemo za udeležbo v takšnih ne prav prijetnih vremenskih okoliščinah.

Glede na zgodnji aprilski termin izvedbe Pomladnega kolesarjenja in ne najbolj prijetno vreme v tem obdobju (hladno in oblačno vreme je bilo tudi leta 2019 tudi na prvem Pomladnem kolesarjenju, ob uradnem odprtju odseka Tremerje-Rifengozd odprtju brvi čez Savinjo) razmišljamo, da bi dogodek prestavili v kasnejši čas, v drugo polovico aprila. Prireditev je ob zgodnjem začetku pomladi namenjena tudi odprtju kolesarske sezone.

Sicer pa letošnji namen prireditve Pomladno kolesarjenje ni bila le izvedba kolesarjenja na povezavi D1 Celje-Laško. Šlo je tudi za osvetlitev aktualnega stanja na kolesarki, ki še čaka na dograditev povezave od Rifengozda do Laškega ter za naslovitev sporočila ljubiteljev kolesarjenje, da bi ta povezava bila čimprej dograjena. 

 

Pozornost je zdaj že usmerjena k pripravam na prihajajoči velik kolesarski dogodek, dirko Po Sloveniji, ki jo bosta letos gostili obe mesti, Laško s startom predzadnje etape, v soboto 18. junija, Celje pa s ciljem etape na Starem gradu dan prej. 

DSC 8812

DSC 8838

DSC 8804

DSC 8835

 


Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.