Pomladno kolesarjenje in izjava o trasi Celje-Laško

Občina Laško je skupaj z MO Celje leta 2019 uradno otvorila kolesarsko brv, ki povezuje obe občini. Takrat smo tudi prvič izvedli projekt Pomladno kolesarjenje, ki naj bi prispevalo k promociji rekreativnega in turističnega kolesarjenja ter trajnostni mobilnosti. Letos bo ta projekt izveden drugič, vmes nam jo je namreč zagodla pandemija koronavirusa.
Na novinarski konferenci so poleg župana Občine Laško Franca Zdolška sodelovali še podžupanja MO Celje Breda Arnšek, Bojana Stopinšek, vodja Območnega razvojnega partnerstva (ORP) v podjetju Simbio, ki z Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI) in občinami v regiji koordinira projekt regijskih kolesarskih povezav ter predstavnika kolesarskih klubov Luka Picej (KK Laško) in Miran Gaberšek (KK Celje).
Župan je povedal, da se v občini Laško kolesarstvo dobro razvija, zato je tudi sistem izposoje koles KolesCe lepa dodana vrednost v naši občini: "Laška občina je precej razvejana, imamo veliko za prekolesariti, zato upam in verjamem, da bo Direkcija kmalu končala tudi projekt kolesarske povezave s strani Rifengozda proti Rimskim Toplicam. Pomembno je, da imamo s sosednjimi občinami skupne povezave, da se razvija turizem na vseh straneh. Prav tako so kolesarske povezave pomembne za občane. Kolesarske poti morajo biti prijazne ljudem in v naši občini, kjer imamo dve zdravilišči se tega še posebej dobro zavedamo, saj vemo, da so te poti namenjene tudi invalidom, ki želijo biti mobilni, kar pomeni, da morajo biti le-te čim lepše speljane ter predvsem po ravnini, da ni prevelikih vzponov. Zavedamo pa se, da je narava takšna kot je in da se morajo ob načrtovanju poti upoštevati tudi ti vidiki. Verjamem, da smo blizu rešitvam, da bomo imeli dokončano tudi traso Celje-Laško." 
Picej se je navezal na županovo izjavo, da si Občina resnično prizadeva k dokončanju projekta kolesarske povezave, vendar je. "Med drugim smo tudi zaradi tega prišli do ideje o povezovanju občine Laško in Celje, da se združimo kolesarji in dokažemo, da nam te poti veliko pomenijo," je dodal. 
Bojana Stopnšek je o povezavi Celje-Laško povedala, da je trasa usklajena z Direkcijo RS za vode (DRSV) in da je še nekaj malega zapletov s plinovodi in še enim mnenjedajalcem. »Proti koncu gre PZI dokumentacija, verjamem, da bo to povezavo mogoče financirati z državnimi sredstvi, saj DRSI pravi, da je to zanje zelo pomemben projekt in da bo čimprej končan.«
Drugo Pomladno kolesarjenje bo to soboto, 9. aprila, med 10. in 13. uro. Udeleženci bodo imeli dve vstopni točki, in sicer v Laškem na Trubarjevem nabrežju, v Celju pa na parkirišču P+R.
IMG 20220404 110319 resized 20220405 091606440
 
 

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.