Vpis v knjigo Laščanov in razstava Pivo v kozarcu

Vsaka zgodba nekaj šteje, posebne sledi pa za seboj puščajo tiste s tradicijo.

Tudi letošnje leto nadaljujemo zgodbo vpisa v knjigo Laščanov, kjer se zbirajo vtisi in sporočila, ki ustvarjajo svojevrstno zgodovinsko izročilo, letos že 56. festivala Pivo in cvetje Laško. Svoje misli lahko vpišete od četrtka do sobote v TIC-u Laško in Muzeju Laško, med 9. in 18. uro. Ob tem boste prejeli darilo, posebej za to priložnost omejeno serijo piva Laščan, ki ga Pivovarna Laško Union podarja že od leta 1992. Vabljeni, da ste del zgodbe, ki povezuje!

Muzej Laško pa se vsako leto v času festivala ponosno predstavi s tematsko razstavo. Tudi letošnje leto bo, poleg vpisa v knjigo Laščanov, muzej gostil razstavo z naslovom »Pivo v kozarcu«.

Pravi pivopivci prisegajo na pitje svoje priljubljene pijače iz steklenega kozarca. Z njimi se strinjajo tudi strokovnjaki. Stekleni kozarec je namreč tisti, ki daje vanj natočeni pijači dodatno vrednost in jo s tem obogati, njenim »poskuševalcem« pa ob tem nudi neizmeren občutek estetike. Lahko je to krigelj z udobnim ročajem ali pa visok in trebušast kelih, na koncu nas zadovolji tudi čaša na tankem peclju. Posebnim pivom pritiče tudi samosvoj kozarec, ki s svojo obliko nakazuje razkošnost in namen piva, zaradi česar pivovarne s premislekom skrbe tudi za dimenzijo pitja piva. V Pivovarni Laško so svoja piva že od nekdaj dopolnjevali s kozarci, ki so bili nekaj posebnega. Tako je tudi danes. Na razstavi v Muzeju Laško si boste lahko ogledali pisano paleto različnih steklenih kozarcev, iz katerih nas vabi naše Laško pivo.

VPIS V KNJIGO


Laški bilten

LaskiBlten st8015.06.2021
je izšla 84. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

PARTICIPATIVNI PRORAČUN

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo volitve2020

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: od 8. do 15. ure,
sreda: od 8. do 17. ure,
petek: od 8. do 13. ure.

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: od 8. do 15. ure, 
torek: od 8. do 15. ure,
sreda: od 8. do 17. ure, 
četrtek: od 8. do 15. ure, 
petek: od 8. do 13. ure. 

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
logo iobcina03

 

 

112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2021 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.