Razpis za tekmovanje za najlepše vasi in objekte

naj-kmetija-2012
Občina Laško – lepa in urejena 2013

Spoštovane občanke in občani!

OBČINA LAŠKO
v sodelovanju s Komunalo Laško, turističnim društvom Laško
in krajevnimi skupnostmi organizira

TEKMOVANJE ZA NAJBOLJ UREJENE VASI IN OBJEKTE
V OBČINI LAŠKO V LETU 2013

S tekmovanjem želimo na področju občine Laško pristopiti k pobudi Turistične zveze Slovenije, ki že vrsto let izvaja akcijo MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA. Znotraj akcije želimo vzpodbuditi tekmovalnost med posameznimi vasmi/zaselki/naselji/ulicami, hišami, kmetijami, javnimi objekti in podjetji za naziv najlepše urejene vasi in objekti v občini Laško.

Projekt spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom.

Naši kraji so lepi in čudoviti ter obdani s prelepo naravo. Z vašo pomočjo pa lahko tem naravnim danostim dodamo še urejeno bivalno okolje, vasi, vrtove, kmetije, naselja, ulice, javne objekte in podjetja. Zato uredimo okolico, nasadimo rože, obrežimo živo mejo, pokosimo trate, poberimo smeti ter uredimo svoj kraj, dom, poslovni prostor tako, da se bomo v njem prijetno počutili mi in naši obiskovalci.

Ogledi in ocenjevanje bodo izvedeni v skladu s sklepom o imenovanju komisije za ocenjevanje urejenosti vasi in objektov, ki ga izda župan občine Laško. Komisija bo ocenila vse prijavljene tekmovalce ter izbrala tri najboljše znotraj posamezne kategorije. Ocenjevanje se bo izvajalo na podlagi vnaprej določenih kriterijev Turistične zveze Slovenije, in sicer:
- urejenost objektov (fasad, balkonov, oken),
- urejenost prometnih površin,
- urejenost zelenih površin,
- ocvetličenj in urejenost okolice.

Prav tako pa boste občanke in občani lahko preko spletne strani oddali svoj glas za enega izmed treh najboljših tekmovalcev znotraj posamezne skupine. Takoj, ko bo strokovna komisija opravila oglede in izbrala ožji izbor tekmovalcev se boste vi lahko vključili v spletno glasovanje. Znotraj vsake kategorije boste imeli na ogled slike treh najboljših. Za vam najboljšega pa boste lahko oddali svoj glas. Tudi letos bo spletno glasovanje predstavljalo 50% skupne ocene.

Priznanja in nagrade najboljšim bo podelil župan občine Laško na slovesnosti ob občinskem prazniku, in sicer so nagrade sledeče:
1. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 200€,
2. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 100€ in
3. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 50 €.

V tekmovanje se lahko vključite tako, da skrbite za stalno urejenost bivalnega okolja, ulic, vasi, kraja, podjetja in se prijavite na tekmovanje za najbolje urejene vasi in objekte. Letos imamo samo štiri kategorije, in sicer smo združili kategorijo javni objekt in podjetje, v eno samo kategorijo.
Tako lahko tekmujete znotraj naslednjih kategorij:
1. vas/zaselek/naselje/ulica,
2. hiša,
3. kmetija,
4. javni objekt/podjetje.

Prijava naj vsebuje ime in priimek prijavitelja, naslov ter pripis kategorije v kateri »tekmujete«. Prijave pošljite najkasneje do 5. 7. 2013, na naslov Občina Laško, Mestna ulica 2, 3270 Laško ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

To tekmovanje je že tradicionalno in priljubljeno. Zato želimo, da bi se tudi letos čim več občanov in občank prijavilo na tekmovanje in s tem pokazalo kako lepo skrbijo za urejenost svojega doma in okolice. Z urejenim okoljem pa bo občina tudi bolj prijazna in zanimiva za turiste.

Vse informacije o tekmovanju lahko dobite na naših spletni strani občine: www.lasko.si in pri Edini Memić, na tel. št. 03/7338-736, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Rezultati tekmovanja bodo objavljeni v medijih in občinskem glasilu.

Laški bilten

Laški Bilten št. 10217.06.2024
je izšla 102. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA PODJETNIŠKI INKUBATOR

ANKETA MOJA DEŽELAPodjetniški inkubator
 

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.