Knjižnici Laško nagrada Združenja splošnih knjižnic

20. november je dan slovenskih splošnih knjižnic. V okviru Združenja splošnih knjižnic že od ponedeljka obeležujemo teden splošnih knjižnic, letos pod sloganom Moja knjižnica povezuje.
Državljanom s tem sporočajo, da kljub razmeram knjižnice še vedno opravljajo povezovalno vlogo v družbi – povezujejo se z uporabniki, lokalno skupnostjo, med knjižnicami – z namenom ohranjanja ravni dostopnosti do izobraževalnih, kulturnih in ustvarjalnih vsebin, s katerim krepimo duha v družbi.
Leto, ki se počasi izteka, je za vse milo rečeno drugačno. Omejitve in ukrepi od marca krojijo tudi delovanje knjižnic in zahtevajo nenehno prilagajanje. V težkih razmerah pa izstopi bistvo, povzeto v sloganu – Moja knjižnica povezuje. Osnovna vloga knjižnic v današnjem času je razvoj storitev ter dostopnost raznovrstnega gradiva, ki so namenjeni vsem članom družbe. V letošnji situaciji se je še posebej izkazalo, da je knjiga v fizični in tudi e-obliki nepogrešljivo sredstvo za krepitev duha in najpomembnejši člen v izobraževalnem procesu. Ravno za to se knjižničarji tudi v času epidemije, kljub intenzivnemu omogočanju dostopa na daljavo prek e-storitev, trudijo za čim večjo dostopnost fizičnega gradiva, ob varni izposoji v knjižnici.
Letošnji dan slovenskih knjižnic je za Knjižnico Laško še posebej prazničen. Projekt Posavska potujoča knjižnica štirih sodelujočih knjižnic je bil pri Združenju splošnih knjižnic izbran za najboljši projekt na področju strokovnega dela knjižnic. 
Spoštovani člani Knjižnice Laško in vsi občani Laškega in Radeč, knjižnice v Laškem, Radečah in Rimskih Toplicah, izposojevališča v Jurkloštru, Šentrupertu in Zidanem Mostu ter postajališča potujoče knjižnice v radeški občini bodo še naprej tu za vas, knjižničarji pa se bodo trudili vsakodnevno uresničevati moto slovenskih splošnih knjižnic Blizu ljudem.
Čestitke Knjižnici Laško!

knjižnica laško

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.02.2024
je izšla 100. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.