Obvestilo glede KORONAVIRUSA

Ministrstvo za zdravje je slovenske Občine pozvalo, da tudi na lokalni ravni čim bolje informiramo svoje občane in občanke o dogodkih v zvezi z novim koronavirusom. 
Prilagamo infografike, ki so jih v preteklih tednih pripravili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in Uradu vlade za komuniciranje. Dostopne so na povezavi https://www.gov.si/podrocja/zdravje/preventiva-in-skrb-za-zdravje/obvladovanje-nalezljivih-bolezni/koronavirus/koronavirus-pripravljenost-in-ukrepanje-slovenije/
Vlada Republike Slovenije si ves čas prizadeva, da državljanom in vsem, ki se nahajajo na območju Slovenije, zagotavlja aktualne, natančne in pravočasne informacije. Vlada javnost sproti obvešča o razvoju dogodkov na osrednjem spletnem mestu o koronavirusu (https://www.gov.si/podrocja/zdravje/preventiva-in-skrb-za-zdravje/obvladovanje-nalezljivih-bolezni/koronavirus/) in prek družbenih omrežij (TW: @vladaRS, FB Vlada RS).
Aktivnosti v zvezi s koronavirusom vodi Ministrstvo za zdravje, ki je po Zakonu o nalezljivih boleznih pristojni državni organ. Razmere v Sloveniji in svetu natančno spremlja tudi Sekretariat Sveta za nacionalno varnost.
Pristojna ministrstva z navodili za ravnanje obveščajo vse javne in zasebne zdravstvene zavode, vzgojno-izobraževalne, visokošolske in raziskovalne zavode, objavljajo priporočila glede množičnih prireditev, priporočila potnikom itd., da bi na ta način dosegli vse relevantne javnosti in s preventivnimi ukrepi čim bolj zajezili morebitno širjenje koronavirusa. https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov
Vsi pristojni organi zelo resno spremljajo dogajanje v svetu in naši bližini, hkrati pa želijo poudariti, da sta pretiran strah in panika prav tako škodljiva. Z informacijami, ki jih sproti zagotavljamo javnosti, želimo prispevati k umirjenemu reševanju krizne situacije in s tem poleg širjenja virusa preprečiti tudi širše posledice za družbo in gospodarstvo.

UKOM kaj je koronavirus


UKOM Sum na okužbo koronavirus protokol za državljane
UKOM testiranje na okužbo s koronavirusom

UKOM koronavirus ukrepi in zaščia

UKOM zaščitne maske

Laški bilten

Laški Bilten št. 10217.06.2024
je izšla 102. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA PODJETNIŠKI INKUBATOR

ANKETA MOJA DEŽELAPodjetniški inkubator
 

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.