Tudi letošnja Dirka po Sloveniji bo šla skozi Laško

Danes so bile na novinarski konferenci v Ljubljani razkrite vse podrobnosti 26. kolesarske DIRKE PO SLOVENIJI, ki bo od 19. do 23. junija. Tudi letos bo šla karavana skozi Laško, in sicer že v 1. etapi.
Naj spomnimo, da je bilo Laško lani tista destinacija, ki je še posebej izstopala. Laško je namreč prejelo nagrado za izvirno promocijo. Ob dirki je Slovenijo spoznavalo več milijonov televizijskih gledalcev in uporabnikov družbenih omrežij.

Tudi letošnja dirka, zaradi izredno uspešne lanske izvedbe, zdaj uvrščena celo v višjo kategorijo HC (Hors Class), bo znova trajala pet dni, na trasi, dolgi nekaj več kot 814 kilometrov pa se bo pomerilo 18 ekip, od tega pet ekip svetovne serije UCI World Tour: BORA – hansgrohe (Nemčija), Mitchelton – Scott (Avstralija), Bahrain – Merida (Bahrain), Team Dimension Data (Južnoafriška republika) in UAE Team Emirates (ZAE).

Na startu 26. dirke Po Sloveniji, ki že tretje leto poteka pod prepoznavnim sloganom Fight for Green / Boj za zeleno, pričakujejo več kot 125 kolesarjev. Dejanski favoriti bodo znani kasneje, že zdaj pa je jasno, da bodo na dirki močne ekipe z izrednimi posamezniki.

Celotno dirko bo prenašal Eurosport in sicer v več kot 120 državah sveta, neposredni prenos pa bo zagotovila tudi Televizija Slovenija. Že lanska izvedba je potrdila dejstvo, da si je slovenska dirka izborila pozornost kolesarskih navdušencev po vsem svetu, saj je število lanskih ogledov presegalo devet milijonov. Izjemno navdušenje pa so pokazali tudi številni sledilci na družbenih medijih.

Organizator dirke je Kolesarski klub Adria Mobil, ki mu stojijo ob strani zvesti sponzorji z družbo Adria Mobil na čelu. Generalni sponzor dirke prav tako ostaja ponudnik najsodobnejših komunikacijskih storitev, družba Telekom Slovenije, med ključnimi partnerji dirke pa poleg družbe Adria Mobil ostaja tudi Slovenska turistična organizacija. Družba Avto Triglav, uradni zastopnik Fiata za Slovenijo bo znova uradni prevoznik dirke Po Sloveniji, slovenska policija pa bo prav tako znova poskrbela za varnost vseh v prometu, tako kolesarjev kot tudi številnih navijačev ob celotni trasi letošnje pentlje.

Dodajmo še, da se bodo vse občine – gostiteljice startov in ciljev letošnjih etap znova potegovale tudi za pokal NAJ gostitelja, ki ga je lansko leto, prvič v zgodovini dirke, povsem upravičeno prejela občina Kamnik.

ETAPA LAŠKOETAPA 1 1

LAŠKO

(povzeto po spletni strani tourofslovenia.si)

Laški bilten

Laški Bilten št. 10217.06.2024
je izšla 102. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA PODJETNIŠKI INKUBATOR

ANKETA MOJA DEŽELAPodjetniški inkubator
 

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.