Okrogla miza na temo: Mladi in prosti čas v Laškem

Preživljanje prostega časa mladih v Laškem

Na dan mladosti, 25. maja, je v Otročjem centru kino Laško potekala okrogla miza na temo: Mladi in prosti čas v Laškem. Na okrogli mizi so svoje videnje na to tematiko povedali mladi debaterji in parlamentarci iz PŠ Debro, pod mentorstvom učiteljice Marjete Ocvirk. Pridružili so se jim tudi nekateri njihovi starejši kolegi, ki so se z debaterstvom srečevali, ko so še obiskovali osnovno šolo.
MLADI prosti cas

V Laškem se dogaja, pa v okolici?

Akterji okrogle mize so najprej predstavili svoje videnje problema v posameznih krajevnih skupnostih in podali tudi nekaj konkretnih idej, kako bi popestrili dogajanje za mlade v občini Laško. Dotaknili so se športa in mladih v Laškem, prepoznavnosti turističnih destinacij in same promocije dogajanja za mlade. Izpostavili so, da se v mestu Laško dogaja precej aktivnosti, vendar okoliški otroci tega bodisi ne vedo bodisi do mesta nimajo dostopa. Okolica Laškega z ostalimi krajevnimi skupnostmi pa je tista, kjer se v resnici dogaja zelo malo.

Debata se je zaključila s konkretnimi predlogi, v katerih so bili med drugim predstavljeni projekti, kot so skate park, kotalkališče, predvsem pa povečanje uporabnosti že obstoječih prostorov, ki danes po vsej občini bolj ali manj samevajo, namesto tega pa bi lahko živeli skozi dejavnosti za mlade.

Na koncu okrogle mize so bili k besedi povabljeni tudi obiskovalci dogodka, ki so bodisi predstavili svoja društva in s tem mladim povedali za dodatne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa, ki jih imajo bodisi odgovorili na njihove probleme in skupaj z njimi iskali rešitve.

Okroglo mizo je moderirala sodelavka ŠMOCL-a Špela Juhart, na začetku dogodka pa je besedo dobil Jurij Šuhel, predstavnik društva ŠMOCL. Ta je povedal, da se društvo ŠMOCL resnično trudi, da omogoči veliko aktivnosti za mlade vseh starosti, vseeno pa dodal, da je na tem področju potrebno prisluhniti predvsem mladim in jim s tem omogočiti, da sooblikujejo možnosti, ki se jim ponujajo.

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.