Pomoč občanom, prizadetim v poplavi

poplava1
OBVESTILO OZ RK LAŠKO IN ŽUPNIJSKE KARITAS LAŠKO
Zadnje poplave so nekaterim med vami znova povzročile nevšečnosti in težave. Ni bilo tako hudo kot prejšnja leta, saj na srečo ni bilo poplavljenih stanovanj, vendar sta sleherna škoda in povzročen strah neprijetna in obremenjujoča, še posebej za tiste, ki jim poplava vsakič znova povzroča tudi materialno škodo. 
Tistim, ki ste resnično utrpeli veliko materialno škodo v kleteh z ozimnico ali da je v njej nameščena kurilnica s pečjo, grelci, vodovodom in kurjavo, bi želeli pomagati.  
Iz tega razloga je bila ustanovljena posebna komisija, sestavljena iz predstavnikov Občine Laško, Centra za socialno delo Laško, Uprave za zaščito in reševanje-Izpostave Celje, Območnega združenja Rdečega križa Laško in Župnijske karitas Laško. Naloga komisije je, evidentirati občane, prizadete v poplavi november 2012 in jim na podlagi enotno sprejetih meril ter realne ocene pomagati s sredstvi, ki jih je za pomoč namenila Vlada RS.
K individualnim hišam smo se predstavniki Karitasa in Rdečega križa obrnili osebno, v večstanovanjskih objektih pa smo pripravili obvestilo za oglasno desko skupaj z merili.   
{fliptextfx}Prvi korak je izpolnitev predpisanega obrazca, ki je objavljen tudi na več različnih portalih, med drugim tudi na spletni strani Občine Laško, www.lasko.si. Obrazec lahko dobite tudi na sedežu Rdečega križa Laško, Aškerčev trg 4. b, Laško. Vsi, ki ste ocenili, da ste resnično utrpeli omenjeno škodo morate vašo iskrenost izraziti na predpisanem obrazcu in izpolnjenega vrniti do petka, 23. novembra na sedež Območnega združenja RK Laško, Aškerčev trg 4. b, Laško. Kasneje oddanih vlog ne bomo mogli upoštevati. {/fliptextfx}
Rok je kratek, vendar je toliko časa, da lahko izpolnite vlogo in jo oddate. Petčlanska komisija bo vse vloge pregledala, ugotovila upravičenost do omenjene pomoči na podlagi meril in vas obvestila o koriščenju pomoči.
Sporočiti vam moramo, da pomoč ne bo finančna, ampak boste za odobreno pomoč prejeli eno ali več naročilnic in zanje nabavili uničen in prepotreben material v odobreni višini za sanacijo /hrana, kurivo, pohištvo, strošek elekt.energije/. Stroški najema sušilnikov in zavarovanje objekta se ne upošteva.
Uradne ure RK Laško so: ponedeljek, sreda in petek od 8. do 12. ure in ob sredah tudi med 14. in 16.uro. Uradne ure Karitasa so v petek med 9. in 11. uro.
Za dodatne informacije pokličite predstavnika OZ RK Laško na številko 734-34-60 ali 041-736-166 ali Karitasa, go. Dragico na številko 031-868-500.

Z lepimi pozdravi!                    

Sekretar Območnega združenja RK Laško                    Predsednica Župnijske Karitas Laško
Vlado MAROT                                                                                Dragica CVERLE

Laški bilten

LaskiBlten st8015.4.2022
je izšla 89. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

PARTICIPATIVNI PRORAČUN

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo volitve2020

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: od 8. do 15. ure,
sreda: od 8. do 17. ure,
petek: od 8. do 13. ure.

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: od 8. do 15. ure, 
torek: od 8. do 15. ure,
sreda: od 8. do 17. ure, 
četrtek: od 8. do 15. ure, 
petek: od 8. do 13. ure. 

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03

 

 

112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2022 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.