Problematika parkiranja pred Pošto Laško

S sprejetjem Odloka o varnosti v cestnem prometu v naseljih Občine Laško (Ur. l . RS, št. 107/2015) so nadzor nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah v občini Laško začeli izvajati občinski redarji. Zaradi tega se tudi ostali nadzor nad spoštovanjem cestno prometnih predpisov v ožjem delu centra občine izvaja še pogosteje. Posledično redarji ugotavljajo kršitve predpisov, ki jih kršijo vozniki v primerih nepravilnega parkiranja.

Zato bi izpostavili eno zelo problematično točko v centru, in sicer cestni odsek od Trubarjevega nabrežja do Pošte Laško. Na tem odseku poteka dvosmerni promet z vozili in peš promet po pločniku, odsek pa se zaključi v križišču s Trubarjevo ulico, kjer je tudi prehod za pešce. Ker je cestni odsek v neposredni bližini osnovne šole, se na tem odseku nahajajo tako šolarji kot tudi ostali pešci in vozniki.

Problem, ki bi ga bilo treba izpostaviti pa je, da na tem odseku, verjetno zaradi opravkov na Pošti Laško, vsakodnevno v določenih intervalih veliko število nevestnih voznikov še vedno parkira svoja vozila na cesti (tudi v neposredni bližini prehoda za pešce in križišča). S tem početjem, pa četudi gre samo za kratkotrajne postanke, ovirajo potek prometa oz. nemalokrat ogrožajo ostale udeležence v cestnem prometu. Zaradi teh dejstev občinski redarji pogosto nadzirajo ta odsek, kršitelje oglobijo, vendar se stanje ne izboljšuje, kot bi si želeli, saj vozniki še vedno pogosto parkirajo svoja vozila na omenjeni cesti.

Zato pozivamo vse voznike, koristnike poštnih storitev na Pošti Laško, da v primeru opravkov ustrezno poskrbijo za svoja vozila in jih ne puščajo na cesti, saj s takšnim početjem ogrožajo ostale udeležence cestnega prometa.
Posta

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.