Page 22 - LaskiBilten_st96_NR
P. 22

TURIZEM / STIK

                                                                           Fele. Potekal je tudi izbor za najboljšo predstavitev eki-
                                                                           pe. Ta naziv je pripadel ekipi PGD Rimske Toplice »Dol-
                                                                           gi ročniki«, katere člani so Milan Cvek, Matej Božič in
                                                                           Leon Gal.
                                                                             Vrhunec sobotnega večera se je pričel z Aktualovo ga-
                                                                           lamo ter nadaljeval z glasbeno zabavo, ki jo je s svojo
                                                                           skupino vodila in popestrila pevka Lidija Bačić.
                                                                             Polno prizorišče in veselo rajanje sta vsekakor dobra
                                                                           popotnica za pripravo na naslednje leto, ko se v začetku
                                                                           junija ponovno srečamo v Rimskih Toplicah na festivalu
                                                                           Rimske so fejst 2024!
                                                                                                                 Miha Gartner
                                                                                                            Foto: Maja Skrbinek






                                                                                        moka, bela koruzna moka, koruzni beli
                                                                                        zdrob, polnozrnat pšenični zdrob, pol-
                                                                                        nozrnat pirin zdrob

                                                                                        Kmetijska zadruga Laško:  Laška BBQ
                                                                                        klobasa

                                                                                        Boža Herek: Krpanova laška štručka
       OKUSI LAŠKEGA                                                                    Pekarna Vudi: Vudi štručka

       NAVDUŠUJEJO DOMA                                                                    6. maja se je, na povabilo Turizma
                                                                                        Podčetrtek, destinacija Laško prvič
       IN V GOSTEH                                                                      udeležila Festivala vina in čokolade v
                                                                                        Podčetrtku. K sodelovanju smo povabi-
         Pomladne aktivnosti vključenih v ko-                                           li Medeni butik in čokoladnico Škorja z
       lektivno blagovno znamko (KBZ) Oku-                                              medenimi in čokoladnimi dobrotami,
       siti Laško so bile številne, zato zaradi                                         med katerimi se večina ponaša s certifi-
       omejenosti prostora v biltenu kratko in                                          katom kakovosti KBZ Okusiti Laško. Fe-
       jedrnato navajamo zgolj nekatere od njih.                                        stival je potekal že osmo leto in je letos
       Vabimo vas, da si detajlnejše prispevke o   Domačija Aškerc na Dnevu slovenskih dobrot  gostil 50 slovenskih ponudnikov vina in
       našem delu ogledate v medijskem središ-                                          čokolade.
       ču  destinacijske  spletne  strani  www.la-  jem in BBQ omako; »Špica sladica« – ja-  11. maja smo po izvedeni okrogli mizi
       sko.info.                                bolčni zavitek s pregreto smetano in ja-  z naslovom »Izzivi in ovire pri uvajanju
         V Laškem smo v sredo, 12. aprila,      bolčno čežano s cimetom; Čokoladni      kvalitetnih lokalnih (ekoloških) živil v
       gostili člane Lokalne  akcijske  skupine   mousse s temnim pivom                 šolsko prehrano«, na kateri smo aktivno
       UE Ormož, ki so prišli na ogled dobrih                                           sodelovali, za vse prisotne organizirali
       praks Lokalne akcijske skupine (LAS)     Rimske Terme Resort: Hišna jabolčna     kulinarično doživetje lokalnih dobrot
       Raznolikost podeželja.  Na terenu in v   pita s temnim pivom Laško
       Kulturnem centru Laško so se seznanili   Društvo kmečkih žena Rosa: Pomladna
       z nekaterimi do sedaj izvedenimi projek-  prsjača, Poletna prsjača, Jesenska prsjača,
       ti v okviru LAS Raznolikost podeželja, še   Zimska prsjača in Laška prsjača
       posebej z aktivnostmi KBZ Okusiti La-
       ško.                                     Kmetija Slapšak: sveže gojene gobe – bu-
         V torek, 18. aprila, se je v Laški hiši   kov ostrigar
       odvijalo ocenjevanje strokovne komisi-   Kmetija Zeme: sveže gojene gobe – bu-
       je Mreže kolektivnih blagovnih znamk,    kov ostrigar
       vzpostavljenih po modelu Izvorno slo-
       vensko. Pozitivno oceno je prejelo vseh   Kmetija Krokarca:  pecivo Laški vodo-
       25 prijavljenih pridelkov in prehranskih   mec s Thermaninim butičnim pivom
       izdelkov ter vse 4 jedi, postrežene na go-  Kmetija Klinar: sveži šparglji, slivova
       stinski način. Čestitamo vsem prijavi-   marmelada, jagode, maline, bezgov sirup
       teljem. Tisti, ki so jedi in prehranske   Kmetija Sinkovič: krekerji s pivom La-
       izdelke razvili v okviru natečaja za pri-  ško
       pravo jedi in prehranskih izdelkov z la-
       škimi pivi, so obarvani v zeleno:        Kmetija Lapornik: orehi (jedrca in celi)

       Hotel Špica:  Zorjena svinjska rebra s   Knez Damijan:  polnozrnata  pšenična    Čebelarstvo Škorja na Festivalu vina in čokolade v
       temnim pivom Laško, hišnim krompir-      moka, polnozrnata pirina moka, ajdova   Podčetrtku

       22
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27