Page 17 - LaskiBilten_st85_NR
P. 17

TRENUTKE V SVOJEM
                                                                                        ŽIVLJENJU IN JIH ZDAJ
                                                                                        PRENESLI NA KROŽNIKE.
                                                                                        PONOSNI SMO NA LAŠKO
                                                                                        PIVO, TOKRAT GA BOMO
                                                                                        LAHKO PONUDILI TUDI NA
                                                                                        KROŽNIKU. NIČ NAMREČ NE
                                                                                        DIŠI BOLJE KOT VRHUNSKA
                                                                                        LAŠKA KUHNA!” – IZTOK
                                                                                        GUMZEJ




















        PIVO IN                                 ječmenom, hmeljem in zelenjavo, Aurora

        CVETJE KOT                              hmeljevo peno z zeleno in jabolki,
                                                drobljencem s šalotko, mokro grahom in
        KULINARIČNO                             gorčico.

        OBOGATEN                                “PRIPADNOST LOKALNI                     V Restavraciji Pavus, Grad Tabor Laško
                                                                                        so obiskovalcem ponudili sočen gourmet
        FESTIVAL                                GASTRONOMIJI NI NOVA                    hot dog, ki ga je sestavljala pivska klobasa
                                                STVAR. KO ZADIŠI PO
        PREMIERNO                               LOKALNEM IN OKUSIŠ                      s pivom in hmeljem, štručka, čedar omaka
                                                                                        z Goldingom, ocvrta čebula, zelišča ter
        PREDSTAVLJEN Z                          DOMAČNOST NA POPOLNO                    okisana zelenjava.
                                                PRIPRAVLJENEM KROŽNIKU,
        LAŠKO KUHNO                             TAKRAT SE ZAVEŠ, DA SI
                                                PRIČARAL OKUS LAŠKEGA.”                 “DOŽIVITE LOKALNI OKUS
                                                – MIRAN OJSTRŠEK                        LAŠKEGA NA NAJBOLJŠI
        Festival Pivo in cvetje je letošnje leto                                        MOŽEN NAČIN. NEKAJ
        poskrbel  za  nadgradnjo  kulinarične                                           NAJLEPŠEGA JE NAMREČ
        ponudbe. Oba festivalna dneva je                                                PREPLETANJE DIVJE HRANE
        občinsko dvorišče gostilo priznana imena                                        IN ELEGANCE, BARV TER
        laške kulinarike. Jedi, ki so navduševale                                       OKUSOV, KI SE ZDRUŽIJO
        ljubitelje gastronomskih doživetij, so                                          NA KROŽNIKU LOKALNIH
        namreč kuharski mojstri pripravljali na                                         SESTAVIN ...” – MARKO
        osnovi vrhunskih sestavin lokalnega                                             PAVČNIK
        porekla.
        Tematika Laške kuhne, kjer  so si svoje
        brbončice obiskovalci lahko razvajali
        9. in 10. julija, je bila tesno povezana s
        tradicijo pivovarstva, kar pritiče festivalu,
        kot je Pivo in cvetje Laško. Na tematsko
        zasnovanih stojnicah so se ob ambientalni
        glasbi v soju luči predstavili Restavracija
        Pavus, Thermana Laško, Hotel Špica
        Laško in Gostilna Oštirka.              Hotel špica Laško je na Laški kuhni
        Seveda tudi mojstri kulinarike gojijo   predstavil  Pivovarjev hlebček z zorjeno
        posebno ljubezen do lokalnih sestavin,   svinjino in kremo temnega piva, ki so
        poskrbeli pa so tudi za inovativne krožnike,   ga dopolnili še marinirano rdeče zelje,
        ob katerih so brbončice obiskovalcev    gorčična omaka s kremnim sirom in
        festivala doživele posebno gastronomsko   temnim pivom, dimljena čilijeva omaka,
        razvajanje.                             pražena čebula ter sveža zelišča.

        Gostilna Oštirka se je predstavila s    “Z OKUSI LAŠKEGA SMO                    Thermana Park Laško  je  na  krožnikih
                                                                                                           Laško
                                                                                        ponudila
                                                                                                   svojo
                                                                                                                    medenko,
        Pivovarjevo ponvijo, ki nas je pozdravila   ODRAŠČALI, Z NJIMI                  destinacijsko sladico s pregrete smetane,
        s suho zorjeno domačo govedino z        DOŽIVLJALI NAJLEPŠE
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22