Page 16 - LaskiBilten_st85_NR
P. 16

TRENUTKE V SVOJEM
                                                                                                                                                                                                                           ŽIVLJENJU IN JIH ZDAJ
                                                                                                                                                                                                                           PRENESLI NA KROŽNIKE.
                                                                                                                                                                                                                           PONOSNI SMO NA LAŠKO
                                                                                                                                                                                                                           PIVO, TOKRAT GA BOMO
                                                                                                                                                                                                                           LAHKO PONUDILI TUDI NA
                                                                                                                                                                                                                           KROŽNIKU. NIČ NAMREČ NE
                                                                                                                                                                                                                           DIŠI BOLJE KOT VRHUNSKA
                                                                                                                                                                                                                           LAŠKA KUHNA!” – IZTOK
        Letošnji festival Pivo in cvetje                                                                                                                                                                                   GUMZEJ

        Laško je bil drugačen, odštekan in


        zaznamovan z lokalno kulinariko






        Prav nič od letošnjega festivala Pivo in cvetje Laško se ni dalo postaviti v že izdelan in odlično sprejet kalup

        njegovih preteklih izvedb. A vendar se je festival glede na okoliščine, v katerih smo se znašli še v času snovanja
        njegove vsebine, kar v največji meri približal njegovi dobro znani podobi. Tudi s to simboliko smo vrnili naša
        življenja v vsaj približno nekdanjo normalnost. Naredili smo vse, da bi bilo tudi v novih okoliščinah festivalsko                  PIVO IN                                 ječmenom, hmeljem in zelenjavo, Aurora
        doživetje čim bolj skladno z njegovo tradicionalno in priljubljeno podobo, ki vsako leto pritegne na deset tisoče                  CVETJE KOT                              hmeljevo peno z zeleno in jabolki,

        obiskovalcev v Laško. Pomembno je, da se več kot polstoletna tradicija, ki mesto Laško dela še bolj prepoznavno                                                            drobljencem s šalotko, mokro grahom in
        in edinstveno, nadaljuje.                                                                                                          KULINARIČNO                             gorčico.
                                                                                                                                           OBOGATEN                                “PRIPADNOST LOKALNI                     V Restavraciji Pavus, Grad Tabor Laško
                                                                                                                                                                                                                           so obiskovalcem ponudili sočen gourmet
                                                                                                                                           FESTIVAL                                GASTRONOMIJI NI NOVA                    hot dog, ki ga je sestavljala pivska klobasa
                                                                                                                                                                                   STVAR. KO ZADIŠI PO
                                                                                                                                           PREMIERNO                               LOKALNEM IN OKUSIŠ                      s pivom in hmeljem, štručka, čedar omaka
                                                                                                                                                                                                                           z Goldingom, ocvrta čebula, zelišča ter
                                                                                                                                           PREDSTAVLJEN Z                          DOMAČNOST NA POPOLNO                    okisana zelenjava.
                                                                                                                                                                                   PRIPRAVLJENEM KROŽNIKU,
                                                                                                                                           LAŠKO KUHNO                             TAKRAT SE ZAVEŠ, DA SI
                                                                                                                                                                                   PRIČARAL OKUS LAŠKEGA.”                 “DOŽIVITE LOKALNI OKUS
                                                                                                                                                                                   – MIRAN OJSTRŠEK                        LAŠKEGA NA NAJBOLJŠI
                                                                                                                                           Festival Pivo in cvetje je letošnje leto                                        MOŽEN NAČIN. NEKAJ
                                                                                                                                           poskrbel  za  nadgradnjo  kulinarične                                           NAJLEPŠEGA JE NAMREČ
                                                                                                                                           ponudbe. Oba festivalna dneva je                                                PREPLETANJE DIVJE HRANE
                                                                                                                                           občinsko dvorišče gostilo priznana imena                                        IN ELEGANCE, BARV TER
                                                                                                                                           laške kulinarike. Jedi, ki so navduševale                                       OKUSOV, KI SE ZDRUŽIJO
                                                                                                                                           ljubitelje gastronomskih doživetij, so                                          NA KROŽNIKU LOKALNIH
                                                                                                                                           namreč kuharski mojstri pripravljali na                                         SESTAVIN ...” – MARKO
                                                                                                                                           osnovi vrhunskih sestavin lokalnega                                             PAVČNIK
                                                                                                                                           porekla.
                                                                                                                                           Tematika Laške kuhne, kjer  so si svoje
                                                                                                                                           brbončice obiskovalci lahko razvajali
                                                                                                                                           9. in 10. julija, je bila tesno povezana s
                                                                                                                                           tradicijo pivovarstva, kar pritiče festivalu,
                                                                                                                                           kot je Pivo in cvetje Laško. Na tematsko
                                                                                                                                           zasnovanih stojnicah so se ob ambientalni
                                                                                                                                           glasbi v soju luči predstavili Restavracija
                                                                                                                                           Pavus, Thermana Laško, Hotel Špica
                                                                                                                                           Laško in Gostilna Oštirka.              Hotel špica Laško je na Laški kuhni
                                                                                                                                           Seveda tudi mojstri kulinarike gojijo   predstavil  Pivovarjev hlebček z zorjeno
                                                                                                                                           posebno ljubezen do lokalnih sestavin,   svinjino in kremo temnega piva, ki so
                                                                                                                                           poskrbeli pa so tudi za inovativne krožnike,   ga dopolnili še marinirano rdeče zelje,
        Seveda je letošnji festival gradil na   festivalsko doživetje. Festival Pivo in   prinašala ljubezen in odgovornost do             ob katerih so brbončice obiskovalcev    gorčična omaka s kremnim sirom in
        nepozabnem doživetju in je bil, zaradi   cvetje je namreč tako lokalne, kot tuje   lokalnega. Letošnje leto je bil festival        festivala doživele posebno gastronomsko   temnim pivom, dimljena čilijeva omaka,
        trenutne situacije tudi krajši, z manj   obiskovalce razveseljeval s čudovitim   namreč zaznamovan z lokalno kulinariko,           razvajanje.                             pražena čebula ter sveža zelišča.
        koncerti, manj glasbenimi gosti, a smo   ocvetličenjem  Laškega,    pouličnim   kjer se je v sklopu prizorišč premierno                                                                                            Thermana Park Laško  je  na  krožnikih
        lahko izjemno ponosni in hvaležni, da   vrvežem,    Laško   pihalno   godbo,    predstavila Laška kuhna ob spremljavi              Gostilna Oštirka se je predstavila s    “Z OKUSI LAŠKEGA SMO                    ponudila  svojo   Laško    medenko,
        smo v trenutnih razmerah uspeli izpeljati   mažoretami in Bobnarsko skupino Laško,   Domačega kotička.                             Pivovarjevo ponvijo, ki nas je pozdravila   ODRAŠČALI, Z NJIMI                  destinacijsko sladico s pregrete smetane,
        nepozabno glasbeno in kulinarično       največji poudarek pa sta letošnje leto                                                     s suho zorjeno domačo govedino z        DOŽIVLJALI NAJLEPŠE
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21