Infrastruktura Laško – jug

Lokalna skupnost in država imata poslanstvo, da na teritoriju občine občanom zagotavljata kvaliteto življenja skozi realizacijo politik razvoja na segmentu gospodarstva, infrastrukture, sociale, izobraževanja, okolja. Najširše povedano mora biti smoter vsake sredine sožitje med subjekti družbe in posamezniki, kot element, na podlagi katerega in okoli katerega se vse dogaja, razvija in pridobiva na kakovosti družbe.

Temu posledično si lokalna skupnost v največji meri prizadeva rešiti posamezne infrastrukturne in okoljske probleme, seveda, kar je v njeni pristojnosti.
V te velike infrastrukturne in okoljske probleme ter projekte vlaga lokalna skupnost maksimalne napore, da pripravi osnove in izhodišča, da se posamezni veliki projekti uvrstijo na najvišja mesta uresničevanja na državnih nivojih.
Na tem mestu moramo izpostaviti problem poplavne varnosti ter ureditev državne cestne in železniške infrastrukture.

Na eni strani smo priča zaključku realizacije prestavitve Marijagraškega ovinka. Ob obisku ministra Židana v drugi polovici decembra 2013 je vodstvo občine na čelu z županom predstavilo, da bi bilo potrebno v najkrajšem času pristopiti k nadaljnjim aktivnostim za povečanje poplavne varnosti v občini Laško. Občina je za gradnjo ustreznih protipoplavnih objektov pripravila prostorsko dokumentacijo in projektno dokumentacijo. Ministrstva bi morala te rešitve nadgraditi in pričeti izvajati dela na terenu.

Nadalje se lokalna skupnost zaveda problema povečanja prometnih tokov, ki negativno vplivajo na življenjsko okolje in bivanje ljudi v prostoru. V mesecu januarju 2014 so bili občini predani idejni projekti za gradnjo celotne infrastrukture Laško jug, ki vključuje gradnjo novega nadomestnega podvoza pod žel. progo, gradnjo dveh mostov preko reke Lahomnice, izvedbo krožišča, gradnjo povezovalnih državnih cest na območju Marijagraškega ovinka, gradnjo novega III. mostu preko Savinje ter gradnjo povezovalne ceste Marija Gradec – Radoblje.

Celoten projekt v ocenjeni vrednosti dobrih 6 milijonov EUR bo vključen v spremembe prostorskega dokumenta, katerega javna razgrnitev bo potekala v I. polovici leta 2014.

Kot lokalna skupnost vlagamo vsakodnevne napore v to, da se aktivnosti na obeh omenjenih projektih nadaljujejo in najdejo svojo realizacijo z umestitvijo v proračunske dokumente Ministrstva za kmetijstvo in okolje ter Ministrstva za infrastrukturo in prostor.
infrastruktura vracilo vplacil

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.