Na Brdu na srečanju županov tudi Marko Šantej

Na Brdu pri Kranju je v sredo, 22. februarja 2023, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport skupaj s Slovensko turistično organizacijo (STO) in Skupnostjo občin Slovenije (SOS) pripravilo srečanje z županjami in župani slovenskih občin.
Na srečanje, ki je bilo že peto, so bili vabljeni vsi župani in županje slovenskih občin, glavna tema pa je bil pomen sodelovanja pri nadaljnjem razvoju slovenskega turizma

Tokratno srečanje z župani je bilo hkrati spoznavne in delovne narave, njegov osrednji namen pa spodbujanje intenzivne razprave in krepitev sodelovanja. Novo turistično strategijo, načrte ter osrednje prihajajoče projekte na področju turizma so prisotnim županjam in županom predstavili minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, generalna direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) Dubravka Kalin, direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak ter predsednik Odbora za turizem pri Skupnosti občin Slovenije Peter Misja.

Župan Občine Laško Marko Šantej je sodeloval na okrogli mizi, kjer so vodilni iz destinacij, ki nosijo platinasti znak Slovenia Green podali svoja mnenja, poglede in izkušnje, kako udejanjati trajnostni turizem v praksi in katere koristi prinaša lokalnemu prebivalstvu, turističnim ponudnikom in seveda obiskovalcem. Poleg župana laške občine so sodelovali še podžupanja Bohinja Monika Ravnik, župan Brežic Ivan Molan, župan Kranja Matjaž Rakovec ter direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek.

Občina Laško je bila v lanskem letu ena izmed treh novih platinastih destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma, kar kaže na vse bolj uspešen razvoj trajnostnega turizma v slovenskih destinacijah. 

Eden pomembnejših projektov Slovenske turistične organizacije v letošnjem letu je nadgradnja organiziranosti slovenskega turizma, kot jo predvideva Strategija slovenskega turizma 2022-2028, tu seveda računajo na močno podporo in sodelovanje destinacij.

Pomemben del srečanja je bil posvečen razpravi, v kateri so župani lahko podali svoja mnenja, razmišljanja in pobude.

Povzeto po podatkih MGTŠ, več pa si lahko preberete tukaj SREČANJE ŽUPANOV IN ŽUPANJ NA BRDU PRI KRANJU.

 BRDO

OKROGLA MIZA BRDO

Foto: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport


Laški bilten

Laški Bilten št. 9516.10.2023
je izšla 98. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPATIVNI PRORAČUN

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2023 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.