Svečani podpis pogodbe o izgradnji kanalizacije

koh sklad

Na Občini Laško smo s podjetjema AGM Nemec, d. o. o., in Hidroplanum, d. o. o., podpisali pogodbo o izgradnji kanalizacije. Vrednost podpisanih pogodbenih del znaša 4,3 milijona evrov brez vključenega DDV. Operacijo delno sofinancira Evropska unija iz kohezijskega sklada.

Župan Občine Laško Franc Zdolšek, direktorica podjetja AGM Nemec, d. o. o., Maja Gerčar in direktor podjetja Hidroplanum, d. o. o., Matej Solina so v sejni sobi Občine Laško podpisali pogodbo o gradnji kanalizacije v Občini Laško v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Savinje – Občina Laško 1. faza.

Z izgradnjo 6.082 metrov nove ločene kanalizacije, 4 črpališč in enega razbremenilnika se bo uredila komunalna infrastruktura, s katero se bo dvignila kakovost bivanja občanov. Delež priključenosti s komunalno odpadno vodo se bo v laški občini povečal kar za 13 odstotkov, v letu 2023 bo skupna priključenost 93,26 odstotna. Po zaključku 2. faze bo projekt dosegel pričakovano 98 % priključenost.

Gradnja prve faze se bo pričela v začetku leta 2023 in bo končana konec septembra istega leta. Na ustrezno čiščenje komunalnih odpadnih  voda bo dodatno priključenih 430 prebivalcev občine. »Največji projekt naslednjega leta se bo v financiral tudi z evropskimi sredstvi iz kohezijskega sklada za obdobje 2014- 2020 v višini 2,5 milijona evrov. Na projekt smo se prijavili že leta 2015, a ker je to velik in zelo zahteven projekt smo ga dokončno pripravili v lanskem letu. Kar leto dni smo čakali na odobritev okoljskega ministrstva, da lahko danes končno podpišemo pogodbo z izvajalci del. S tem projektom bomo dosegli 93 odstotno priključenost na kanalizacijo, v naslednjem obdobju pa si želimo dokončati še staro mestno jedro,« je dodal župan Občina Laško Franc Zdolšek. Pri podpisu pogodbe je bil navzoč tudi bodoči, novi župan Laškega Marko Šantej, ki bo ta projekt tudi zaključil.

Gradnja bo potekala po različnih sklopih, za večino izmed njih  je občina podpisal pogodbo s podjetjem AGM Nemec. »Glede na številne uspešno izvedene podobne projekte v Laškem ne pričakujemo posebnih težav. Zavedamo se, da se bo gradili tudi v gosto poseljenem območju, zato občane prosimo za strpnost in razumevanje, potrudili se bomo, da bomo dela opravili kakovostno in projekt v kratkem pogodbenem roku zaključili z novo pozitivno referenco,« je dodala direktorica podjetja AGM Nemec, d. o. o., Maja Gerčar.

S podobnimi evropskimi projekti imajo izkušnje tudi v podjetju Hidroplanum. »Sam projekt ni posebno zahteven za naše podjetje in prepričan sem, da bomo dela v izvedbenem roku zaključili. Sodelovanja z Občino Laško se veselimo tudi v prihodnje,« je zaključil direktor podjetje Hidroplanum, d. o. o., Matej Solina.

Kanalizacijo bodo gradili po sklopih:

Sklop A: vzhodni del Strmce,

Sklop C: del Lahomška,

Sklop D: desni breg (del Rimske Ceste, del Podšmihela, del Zdraviliške ceste),

Sklop E: Kopitarjeva ulica, Čopova ulica, del ceste na Svetino, Taborje,

Sklop F: del Šercerjeve ulice, del Cesta na Lahomšek, Cesta na Gaberno,

Sklop H: Marija Gradec – Radoblje.

V okviru projekta bo Občina Laško dogradila javni kanalizacijski sistem in s tem naredila še en pomemben korak za zaščito naravnega okolja, saj je destinacija Laško del zelene sheme slovenskega turizma – Občini Laško je bil v letu 2022 podeljen znak Slovenia Green Destination Platinum.

www.eu-skladi.si

Podpis pogodbe

Podpis pogodbe2


Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.