Promocija občine Laško v francoskem Lyonu

Občina Laško je bila povabljena k predstavitvi na mednarodni turistični prireditvi »Fêtes Consulaires 2018« v francoskem mestu Lyon, na glavnem trgu Bellecour.
Lyon 3
Župan Občine Laško, Franc Zdolšek, se je odzval prijaznemu povabilu dr. Tatiane Dumas Rodica, častne konzulke republike Slovenije v regiji Auvergne-Rhône-Alpes na predstavitev destinacije Laško na mednarodni turistični prireditvi, ki se je odvijala od 22. do 24. junija 2018 v Lyonu.
Lyon 2
Župan Franc Zdolšek, častna konzulka dr. Tatiana Dumas Rodica (druga z leve), župan Lyona Georges Képénékian (četrti z leve) ter veleposlanik Andrej Slapničarj (peti z leve)

Celoten projekt predstavitve je ob pomoči konzulata vodil Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško, pri promociji pa so sodelovali predstavniki Občine Laško, turističnega gospodarstva (Thermana Laško, Rimske terme), Pivovarna Laško Union ter Čebelarstvo, lectarstvo in apiturizem Šolar.
Lyon 1
Prvi dan je bil namenjen predvsem srečanju med ambasadorji, konzularnimi predstavniki in visokimi predstavniki političnega in ekonomskega življenja v Lyonu in drugih večjih mestih v pokrajini Rhône–Alpes. Slovenija, v njenem imenu Laško, kot častni gost je sprejela 48 konzulov akreditiranih v Franciji oziroma pokrajini Rhône–Alpes ter mnogo drugih VIP obiskovalcev, med njimi veleposlanika republike Slovenije v Franciji, Andreja Slapničarja. Ti so na predstavitvenem prostoru nazdravili z Laškim pivom ter si ogledali ustvarjanje znanega slikarja Mitje Bokuna, ki je s svojo kreacijo in tematiko naše destinacije poslikal sod Laškega piva.
Lyon 6
Naslednja dva dni je bil sejem odprt za širšo javnost. Paviljon Slovenije – Laškega je bil zelo obiskan, saj je bil atraktivno opremljen z različnimi slikovnimi materiali, zemljevidi, zastavami in grbi, tako zunaj kot tudi v sami notranjosti. Obiskovalci razstavnega prostora so prejeli promocijski material o naši destinaciji, posameznih ponudnikih znotraj nje in Sloveniji z zemljevidom, informatorji pa so jim podali vse potrebne informacije o doživetjih v naši destinaciji. V ta namen je bilo posebej oblikovano promocijsko gradivo z navedbo sodelujočih ponudnikov v projektu in prevedeno v francoski jezik. Predstavljena ponudba je temeljila na glavnih produktih naše destinacije: termalna voda, pivo, med. Slednji je bil še posebej izpostavljen drugi dan, ko je lectarka, ga. Tatjana Šolar, pred množico obiskovalcev izdelovala lect in ga nekaterim tudi podarila. Med opazovanjem so lahko mimoidoči preizkusili tudi medene dobrote, ki jih je ponujal čebelar Franc Šolar.
Lyon 8
Zanimanje za našo državo in naše destinacijo je bilo veliko, vzpostavili smo številne nove vezi, pridobili nove kontakte, oddali konkretne ponudbe in verjamemo, da se bo število francoskih gostov v Laškem in celotni Sloveniji v naslednjem letu zelo povišalo.


Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.