Pohod »Po Anzekovih poteh« in druženje godb na Svetini

Etno odbor Jureta Krašovca pri ZKD občine Laško Možnar je pripravil že 9. POHOD »PO ANZEKOVIH POTEH« IZ LAŠKEGA NA SVETINO, ki se zaključi s priložnostno sv. mašo in DRUŽENJEM GODB NA SVETINI. Pohod je bil v soboto, 5. septembra 2015.

Pričetek pohoda je ob 8.00 uri pri Železniški postaji v Laškem. Pohod je zanimiv in slikovit. Namenjen je obujanju spominov ter ena od priložnosti za prijetno, rekreativno in sproščeno druženje. Pot nas vodi preko Ojstrega, Reke, Olešč in Kanjuc do Velikega Vrha, kjer je rojstna hiša ljudskega godca in nekdanjega dolgoletnega kapelnika »Svetinske godbe« Ivana Ulage – Vrhovskega Anzeka. Z njo nadaljujemo pot do Svetine, obiščemo njegov grob in pred cerkvijo Marije Snežne strnemo pohod.

Po dobrodošlici domače pihalne godbe Svetina bo za vse pohodnike in godbenike sv. maša, ki jo bo daroval kaplan, naš rojak, lanski novomašnik, Ivan Hrastnik iz Reke pri Laškem. Po maši bo na igrišču zaključek pohoda z druženjem tistih godb na Svetini, s katerimi je sodeloval pokojni Ivan Ulaga, bolj znan kot Vrhovski Anzek. To so: Pihalni orkester Šentjur, Pihalni orkester štorskih železarjev, Laška pihalna godba in Pihalna godba Svetina. Predstavili bomo tudi nekaj podrobnosti in godčevskih viž Vrhovskega Anzeka. Pohod traja z vmesnimi, 20 – minutnimi postanki na domačijah slabih 5 ur zmerne hoje. Dolžina pohoda je okrog 12 km. Pohod je za vse udeležence pohodov »PO LAŠKIH POTEH«, ki jih organizira STIK Laško nadomestni. Z udeležbo na tem pohodu si udeleženci pridobijo eno od manjkajočih štampiljk.
 
Ker pohod in druženje godb na Svetini sovpada s praznovanjem Krajevnega praznika Svetine, nas seveda gostitelja, KS Svetina in Občina Štore vabita, da smo v njihovi družbi še na ostalih dogodkih. Po uradnem zaključku pohoda so pripravili družabne igre med zaselki Krajevne skupnosti Svetina, za njimi državno tekmovanje v vlečenju vrvi, nato pa veselo druženje krajanov z Ansamblom FLORJAN.
Pohod-Anzek2015a
Pohod-Anzek2015
Vabimo vas, da se nam pridružite na pohodu ali na Svetini!

Organizatorji pohoda in dogajanja na Svetini:
Etno odbor Jureta Krašovca pri ZKD »MOŽNAR« občine Laško, Krajevna skupnost Svetina, Občina Štore, Kulturno društvo Pihalna godba Svetina, Športno društvo Svetina, Občina Laško, KD Laška pihalna godba, STIK Laško, OI JSKD Laško, KS Laško, družina Sikovšek, Klub ljubiteljev laškega piva in Pivovarna Laško.

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.