*V sklopu operacije sodelovanja LAS Ko zadišijo zeli … bosta organizirani dve strokovni predavanji in delavnici na temo uporabe in predelave zelišč.
Prvo predavanje in delavnica: Katera zelišča uporabiti pri različnih razpoloženjskih stanjih? Torek, 26. 9. 2023 ob 17. uri - Kmetija Vrhivšek, Lindek 22, 3213 Frankolovo.
Drugo predavanje in delavnica: Kako aromo rastlin spraviti v majhne flaške – prikaz parne destilacije zelišč in delavnica. Sreda, 4. 10. 2023 ob 17. uri - Kmetija Vrhivšek, Lindek 22, 3213 Frankolovo.
Udeležba na delavnicah je za udeležence z območja sodelujočih LAS (LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Raznolikost podeželja, LAS Od Pohorja do Bohorja, LAS Obsotelje in Kozjansko ter LAS Bogastvo podeželja) brezplačno. Prosimo vas, da se na delavnice prijavite po e-pošti
alenka@kmetija-vrhivsek.si najkasneje dva dni pred delavnico. Vse dodatne informacije lahko prejmete na navedenem e-naslovu ali po telefonu 041 969 770 (Alenka).
**Prav tako v sredo, 4. 10. 2023, pa vabljeni še na Mini vodič po naročanju eko zabojčka na dom ali v pisarno z Ekološko kmetijo Očko. Z vami bo Katarina Očko z Ekološke kmetije Očko, ki vam bo predstavila, kako na njihovi kmetiji kmetujejo po ekoloških in naravi prijaznih načelih. Njihovo zelenjavo in zelišča prevzemajo individualni naročniki, družine, gostinci in javne ustanove.
Vabljeni, da skupaj ugotovimo, kako lahko pride eko zabojček do nas oziroma, kako lahko tudi vaši zabojčki pridejo v domove in pisarne.
Za dobrodošlico pa vabljeni že ob 10.30 na degustacijo pridelkov iz eko zabojčka Ekološke kmetije Očko.
Delavnica bo ob 11. uri v Podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici, Šentjur.
***Na še tretji delavnici, ki bo prav tako v sredo, 4. 10. 2023, se boste seznanili s Kako ozaveščati o pomenu lokalno in ekološko pridelane hrane.
Delavnica bo ob 9. uri v Podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici, Šentjur.