Page 54 - Laski_Bilten_st78-2020_NR
P. 54

MMC TV LAŠKO

       OŠTIRKA V AKCIJI ZA                     v tem trenutku dejans-
       ZDRAVSTVENE DELAVCE, POLICISTE          ko najbolj ogroženi. To
       IN RDEČI KRIŽ LAŠKO                     so  zagotovo zdravstveni
                                               delavci, policisti, prosto-

         Kuharski umetniki so v teh časih, ko se   voljci rdečega križa, ko-
       svet sooča s pandemijo, morali odložiti   munalni delavci, civilna
       svoje kuhalnice in posode. Mnogi iz-    zaščita, itd. Zaželel si je,
       med njih le nemočno čakajo na to, da    da bi tem ljudem naredi-
       bodo svoj posel lahko ponovno zagna-    li nekaj dobrega, jim dos-
       li. Eden takih je gostinec in Laščan Mi-  tavili malice na različne
       ran Ojsteršek, lastnik gostilne Oštirka,   konce po Sloveniji.«
       ki s svojo kvalitetno ponudbo skozi        Ojsterškovi so hra-                      Navadno za takimi projekti stoji celot-
       leto razvaja naše brbončice v gostišču   no pripravili za Zdravstveni dom Laško,   na kuharska ekipa, tokrat je za kuhalnico
       ob celjski tržnici. A pri Ojsterškovih v   Policijsko postajo Laško in Rdeči križ   poprijel Miran sam. Za konec smo se pri
       prvih tednih korone niso počivali. Na   Laško. Vsega skupaj so pripravili kar 48   Miranu Ojsteršku, ki ga neizmerno ceni-
       družabnih omrežjih je namreč začel      obrokov, moto njihovega jedilnika pa je   mo in se v imenu vseh zahvaljujemo za
       krožiti izziv kuharskih kolegov, ki so se   priprava zdravega obroka, vezanega na   dobrodelno gesto, pozanimali, kakšen je
       odločili, da čas, ki ga drugače opravljajo   sezono, za katerega sestavine so vzete iz   njegov nasvet za vse nas, ki se v teh dneh
       v kuhinji, porabijo za dobrodelne geste.  narave ter domačega hladilnika.        spopadamo s kuhanjem doma.
                                                  »To so ljudje, ki so trenutno v prvih bo-  »Vsi domači ustvarjalci, ki kuhate
                                               jnih vrstah in ki se izpostavljajo za nas.   doma boste sedaj, ko se za štedilnikom
                                               Zelo pomembno je, da jim izkažemo
                                               spoštovanje in jim poklonimo vsaj delček   veliko več ustvarja spoznali, da je kuhin-
                                               tistega, kar v tem trenutku ne moremo us-  ja lahko ena čudovita in krasna stvar. Za-
                                               tvarjati v gostilnah. Smo profesionalni ku-  pomnite pa si le eno: uporabljajte naravo,
                                               harji, znamo delati, imamo voljo in ener-  naravna živila. Poglejte kaj prideluje vaš
                                               gijo in prav je, da jo posvetimo tistim, ki   sosednji kmet in kupujte lokalno,« je sve-
                                               so najbolj ogroženi,« še dodaja Ojsteršek.   toval Ojsteršek.
                                                  Mi pa smo pokukali tudi pod pokro-       Izziv pa z Oštirko nikakor ni bil
                                               vke in preverili, kaj je tisto, kar so pri-  zaključen. Miran je namreč nominiral
         Za to dobro delo smo izvedeli tudi mi   pravili in ugotovili, da je meni zajemal   še enega kuharskega kolega, Laščana,
       in z Miranom Ojsterškom spregovorili o   marinirano svinjsko ribico, pečeno in to-  Marka Pavčnika, lastnika Pavusa. Pogum
       tem, kdo je idejni vodja izziva in kako je   plotno obdelano v sous-vidu. Zraven so   in dobrodelnost lahko sejete kjerkoli in
       sploh prišlo do akcije.                 pripravili najstarejše italijanske testenine   našim zdravnikom, policistom in pros-
         »Ideja se je porodila pri mojemu ku-  fregolo ter ajdovo kašo z divjimi zelišči   tovoljcem pomagate tudi s kuhalnico v
       harskemu prijatelju Iztoku Gumzeju, ki   kot so divji šparglji, čemaž, divji hme-  roki!
       je ob vseh naših Facebook objavah, kjer   lj. Za konec so postregli tudi solato iz                         Špela Juhart,
       smo objavljali, kako kuhamo doma rekel,   domačega radiča, regrata in motovilca z                       MMC TV Laško
       da bi vse to prenesel v živo do ljudi, ki so   njihovo domačo slanino.                                  Foto: Jurij Šuhel




       DELAVCE ZD LAŠKO RAZVESELIL TUDI MARKO PAVČNIK

         »Užitek je srečati pogled tistega, kateremu si pred kratkim
       storil kaj dobrega.« je zapisal Jean de La Bruyère.
         Le-to je lahko doživel nominiranec kuharskega izziva Marko
       Pavčnik, ki je nadaljeval pozitivno gesto Mirana Ojsterška, ki
       je s pripravo malice razveselil zaposlene v Zdravstvenem domu
       Laško, RK Laško in na Policijski postaji Laško.
         Marko Pavčnik, lastnik restavracije Pavus na gradu Tabor,
       je 10. aprila dopoldan polepšal že tako preobremenjenim de-
       lavcem Zdravstvenega doma Laško, ki s svojim trdim delom in
       požrtvovalnostjo bijejo boj z epidemijo. Naši »zdravstveniki« so
       namreč pomagali tudi v žarišču okužb, v Šmarju pri Jelšah, kar
       priča o njihovem požrtvovalnem odnosu, ki si zasluži veliko več
       kot samo spoštovanje.
         Drobne pozornosti so se zasluženo razveselili tudi na Veliki
       petek, kjer je Marko Pavčnik zanje pripravil prav poseben brez-  Utrinke prekrasnega dne, ki ga je obarvala dobra gesta na-
       mesni meni.                                                  šega kuharja ter nasmehi na zgaranih obrazih naših »angelov v
         Spomladansko svežino je pričaral preko francoske zelenjavne   belem« si lahko ogledate na fotografijah, ki jih je na terenu ove-
       pite »Quiche« z omako iz divjih zelišč, medtem ko je zdravstve-  kovečil Jurij Šuhel.
       nemu osebju sladke nasmehe na obraz prinesla sladica Creme                                  Špela Juhart, MMC TV Laško
       caramel z jagodami.                                                                                     Foto: Jurij Šuhel

       54
   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59