OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Razstava Odstiranja na Govcah

x
nedelja, 31 december 2017

na ogled do 10. junija 2018, v galeriji Strojnica - Liša jašek na Govcah, po predhodnem dogovoru
Razstava ODSTIRANJA na Govcah
Na Govcah nad Laškim, v novo urejeni galeriji sodobne umetnosti Strojnica - Liša jašek, je na ogled postavljena razstava Odstiranja, ki je likovno delo skupine pH 15, Maruše Kranjc, Ane Jazbec, Katje Grčman, Nike Batista, Lucije Jankovec in Vasje Brilja, študentov oblikovanja tekstilij in oblačil ter njihovih mentorjev, prof. Marije Jenko s Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovno tehniške fakultete Univerze v Ljubljani, mag. Mateje Golež z Zavoda za gradbeništvo Slovenije in Tomaža Majcna, strokovnega sodelavca Muzeja Laško. Z umetniško metaforo vabijo obiskovalce, da se sprehodijo med eksponati in se dotaknejo trenutkov, ujetih v ledeno mrzla okamenjena oblačila in arhetipsko rudarsko orodje, obešeno pod svod tega izjemnega pomnika industrijske arhitekturne dediščine.

K postavitvi razstave so pripomogli STIK Laško, zanj Dean Muhovec, gospa Jožica Miša Alešovec iz Krajevne skupnosti Sedraž, gospod Drago Podreberšek iz Rudarskega društva Sveta Barbara Sedraž, gospod Andrej Mavri v imenu Rudarskega etnološkega društva Brezno - Huda jama, gospod Janez Napret iz Društva za ohranitev kulturno zgodovinske dediščine in promocijo vasi Govce, gospod Alojz Kandolf iz Prostovoljnega gasilskega društva Sedraž, Eit RawMaterials in podjetje Ecobeton.

Organizator: Zavod za gradbeništvo Slovenije v sodelovanju s skupino pH 15, Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovno tehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Krajevna skupnost Sedraž, Rudarsko društvo sveta Barbara Sedraž, Društvo za ohranitev kulturno zgodovinske dediščine in promocijo vasi Govce, Občina Laško, STIK Laško in Rudarsko etnološko društvo Brezno-Huda jama.

 

Razstava je na ogled po predhodnem dogovoru. Informacije m: 051 327 332, Tomaž Majcen.
 

GPS koordinate lokacije dogodka: 46.155259,15.175118

Zloženka >>

 

Nazaj

Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane