OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

RAZPIS za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke OKUSITI LAŠKO

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
okusiti
STIK Laško
objavlja
 
R A Z P I S
za pridobitev pravice do uporabe
kolektivne blagovne znamke
OKUSITI LAŠKO
 
 
S kolektivno blagovno znamko OKUSITI LAŠKO želimo poudariti in izpostaviti prepoznavnost pridelkov in živilskih izdelkov,
jedi in pijač postreženih na gostinski način,
 rokodelskih izdelkov in
organiziranih kulinaričnih prireditev
ter njihovih ponudnikov na območju destinacije Laško.


Za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke OKUSITI LAŠKO (v nadaljevanju: KBZ OKUSITI LAŠKO) se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe za določeno pridelavo, proizvodnjo oz. izvajanje storitev, ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve – jedi in pijače postrežene na gostinski način oz. kulinarične prireditve, kateri izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:
• so pridelani oz. proizvedeni, opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih,
• so pridelani oz. proizvedeni in opremljeni na naravi in ljudem čimbolj prijazen način,
• zagotavljajo ustrezno kakovost,
• izvor-poreklo idej, gradiv, živil, vzorcev, postopkov izdelave izdelkov oz. izvedbe storitev (recepture in tehnologija jedi in pijač), mora biti vsaj 70 % oz. 50 % (živil za jedi in pijače) iz območja, ki ga pokriva KBZ OKUSITI LAŠKO (občine Laško, Celje, Štore, Vojnik in Radeče) oz. 100 % iz območja Slovenije, razen, če gradiv oz. živil za določene izdelke/storitve (jedi in pijače) ni mogoče zagotoviti v Sloveniji,
• rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja temeljijo predvsem na naravnih gradivih in gradivih, ki so značilna za območje destinacije Laško in upoštevajo rokodelsko kulturno dediščino območja,
• kulinarične prireditve so izvorno povezane z območjem destinacije Laško ali z običaji in navadami, ki so tukaj prisotni.
KBZ OKUSITI LAŠKO se uporablja za označevanje kakovosti:
pridelkov (npr.: sadja, zelenjave, poljščin, svežih zelišč in začimb) in živilskih izdelkov (npr.: iz mleka, mesa, sadja, zelenjave, žit ipd.),
jedi in pijač postreženih na gostinski način,
rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja,
organiziranih kulinaričnih prireditev na območju destinacije Laško.
Tokratni razpis je namenjen ocenjevanju rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja, ocenjevanju pridelkov in živilskih izdelkov ter ocenjevanju jedi in pijač postreženih na gostinski način. Ocenjevanja bodo potekala v naslednjih terminih:

• Ocenjevanje rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja bo potekalo 15. septembra 2020, med 12.30 in 14.00, v prostorih Kongresnega centra Thermana Park Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško (Modra dvorana).
Rokodelske izdelke ter izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja lahko prijavite za ocenjevanje do 9. septembra 2020. Izdelke prinesete v ocenjevanje 15. septembra 2020, med 7.30 in 8.00, v prostore Kongresnega centra Thermana Park Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško (Modra dvorana).

• Ocenjevanje pridelkov in živilskih izdelkov bo potekalo 15. septembra 2020, med 14.30 in 16.00, v prostorih Kongresnega centra Thermana Park Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško (Modra dvorana).
Pridelke, živilske izdelke in pijače lahko prijavite za ocenjevanje do 9. septembra 2020. Izdelke prinesete v ocenjevanje 15. septembra 2020, med 7.30 in 8.00, v prostore Kongresnega centra Thermana Park Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško (Modra dvorana). Po potrebi naj bodo izdelki ohlajeni in v hladilnih torbah.

• Ocenjevanje jedi in pijač postreženih na gostinski način bo potekalo 15. septembra 2020, med 9.00 in 12.00, na lokacijah prijaviteljev - gostinskih ponudnikov.
V ocenjevanje lahko jedi in pijače prijavite do 9. septembra 2020. Koordinatorica ocenjevanja bo z vami uskladila uro prihoda Strokovne komisije za ocenjevanje jedi in pijač postreženih na gostinski način. Za ocenjevanje boste pripravili po dva krožnika/kozarca vsakega vzorca (enega za pokušnjo in drugega za fotografiranje).


Priporočila gostincem pri pripravi jedi in pijač:
• Izvor živil - živila iz lokalnega okolja (vsaj 50 %) z izpostavljeno lokalno dobaviteljsko verigo (predstaviti pri predstavitvi jedi oz. pijače) in sledljivostjo nabave z dokumentacijo (dobavnica, račun …);
• glavni kriterij za oceno so: izvor živil, receptura z natančnim opisom sestavin in metod dela ter zgodba o jedi/pijači, ki naj sledi primernemu poimenovanju jedi oz. pijače;
• poudarek je na videzu, vonju in okusu;
• sestavine in dekoracija morajo biti v okusu, količini in barvi v sorazmerju z jedjo;
• smotrna kulinarična, neoporečna, lahka in enostavna priprava, ki ustreza sodobnim kulinaričnim smernicam.
Obrazce za prijavo na razpis je od dneva te objave do izteka prijavnega roka možno dobiti na spletni strani Občine Laško (www.lasko.si) in STIK-a (www.lasko.info) ali pa jo v tem roku zainteresirani lahko dvignete (in izpolnjene oddate) v TIC-u Laško, Valvasorjev trg 1, 3270 Laško. Vse podrobne informacije dobite pri namestnici koordinatorice za ocenjevanje ponudbe za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke OKUSITI LAŠKO, Marini Bezgovšek, na tel. št. 03/733 89 52, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .
Veselimo se sodelovanja in se zavedamo, da lahko le z vašo pomočjo dosežemo višjo kakovost ponudbe, označene s KBZ OKUSITI LAŠKO.
                                 

                                                                                                                                                                                                                                       Direktorica STIK-a
                                                                                                                                                                                                                                           Tina Belej


  RAZPIS ZA OCENJEVANJE

  PRIJAVA JEDI IN PIJAČE 

  PRIJAVA PRIDELKI IN IZDELKI

  PRIJAVA ROKODELSKI IZDELKI

  VLOGA ZA OCENJEVANJE KBZ OLspodaj okusiti
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Javna naročila, razpisi in nepremičnine RAZPIS za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke OKUSITI LAŠKO