OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Razpis za pridobitev pravice do uporabe KBZ Okusiti Laško

  Natisnite:
  Natisni
Velikost pisave:
Občina Laško
objavlja
 
R A Z P I S
za pridobitev pravice do uporabe
kolektivne blagovne znamke
Okusiti Laško
logo EU RR
 

S kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško želimo poudariti in izpostaviti prepoznavnost pridelkov in prehranskih izdelkov, gastronomskih posebnosti (jedi in  pijač postreženih na gostinski način), rokodelskih izdelkov in kulinaričnih prireditev/dogodkov ter njihovih ponudnikov na območju destinacije Laško.
Za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško (v nadaljevanju: KBZ Okusiti Laško) se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe za določeno pridelavo, proizvodnjo oz. izvajanje storitev, ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve oz. kulinarične prireditve/dogodke, kateri izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:
 • so pridelani oz. proizvedeni, opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih,
 • so pridelani oz. proizvedeni in opremljeni na naravi in ljudem čimbolj prijazen način,
 • zagotavljajo ustrezno kakovost,
 • izvor-poreklo idej, gradiv, živil, vzorcev, postopkov izdelave izdelkov oz. izvedbe storitev (recepture in tehnologija jedi in pijač), mora biti vsaj 70 % oz. 50 % (živil za jedi in pijače) iz območja, ki ga pokriva KBZ Okusiti Laško (občine Laško, Celje, Štore, Vojnik in Radeče) oz. 100 % iz območja Slovenije, razen, če gradiv oz. živil za določene izdelke/storitve (jedi in pijače) ni mogoče zagotoviti v Sloveniji,
 • rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja temeljijo predvsem na naravnih gradivih in gradivih, ki so značilna za območji destinacije Laško in upoštevajo rokodelsko kulturno dediščino območja,
 • prireditve oz. organizirani dogodki so izvorno povezani z območjem destinacije Laško ali z običaji in navadami, ki so tukaj prisotni.
KBZ Okusiti Laško se uporablja za označevanje KAKOVOSTI:
 • pridelkov (npr. sadja, zelenjave, poljščin, svežih zelišč in začimb) in prehranskih izdelkov (npr.: iz mleka, mesa, sadja, zelenjave, žit ipd.),
 • jedi in pijač postreženih na gostinski način,
 • rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja,
 • kulinaričnih prireditev in dogodkov, na območju destinacije Laško.
Tokratni razpis je namenjen ocenjevanju rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter ocenjevanju  pridelkov in prehranskih izdelkov. Ocenjevanja bodo potekala v naslednjih terminih:
 • Ocenjevanje rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja bo potekalo 8. maja 2019 med 12. in 15. uro v prostorih Zdravilišča Laško, Zdraviliška cesta 4, 3270 Laško (Srebrna dvorana).
Rokodelske izdelke in izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja lahko prijavite za  ocenjevanje do 3. maja 2019. Izdelke prinesete v ocenjevanje 8. maja 2019 med 8. in 10. uro v prostore Zdravilišča Laško, Zdraviliška cesta 4, 3270 Laško (Srebrna dvorana).   
 
 • Ocenjevanje pridelkov in prehranskih izdelkov bo potekalo 5. junija 2019 med 14. in 17. uro v prostorih Zdravilišča Laško, Zdraviliška cesta 4, 3270 Laško (Srebrna dvorana).
Pridelke, prehranske izdelke in pijače lahko prijavite za ocenjevanje  do 31. maja 2019. Izdelke prinesete v ocenjevanje 5. junija 2019 med 10. in 12. uro v prostore Zdravilišča Laško, Zdraviliška cesta 4, 3270 Laško (Srebrna dvorana).
Obrazce za prijavo na razpis je od dneva te objave do izteka prijavnega roka možno dobiti na spletni strani Občine Laško (www.lasko.si) in STIK-a (www.lasko.info)  ali pa jo v tem roku zainteresirani lahko dvignejo v TIC-u Laško, Valvasorjev trg 1, 3270 Laško. Vse podrobne informacije dobite pri koordinatorici ocenjevanja ponudbe za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško, Poloni Zorko na tel. št. 03/733 89 50, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Veselimo se sodelovanja in se zavedamo, da lahko le z vašo pomočjo dosežemo višjo kakovost ponudbe označene s KBZ Okusiti Laško.

  RAZPISNA DOKUMENTACIJA 

  PRIJAVA PRIDELKOV

  PRIJAVA ROKODELSKIH IZDELKOV

Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane