OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

DOVOLJENA prodaja na tržnicah

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
V času epidemije koronavirusa smo v občini Laško zaprli tako Domači kotiček na zgornjem vrtu Savinje kot tudi tržnico pri trgovini Tuš v centru mesta. Ministrstvo za kmetijstvo, gospodarstvo in prehrano je na vse župane slovesnkih občin naslovilo dopis, v katerem pojasnjuje, da z vladnim odlokom, ki ureja začasno prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, prodaja živil na tržnicah namreč ni prepovedana. Je pa prepovedana prodaja drugih izdelkov (obutve, obleke, suhe robe in podobno).

Župan Občine Laško Franc Zdolšek in poveljnik CZ Matjaž Pikl sta tako sklenila, da od ponedeljka, 23. marca, dovoljujeta prodajo kmetijskih živilskih izdelkov tako na tržnici kot zgornjem vrtu Savinje.

Za ta ukrep sta se odločila, ker se prodaja na tržnicah izvaja na odprtem prostoru, med stojnicami bo še več razmika kot poprej, omejeno število kupcev, kupci bodo morali biti tudi ustrezno zaščiteni (preko ust, nosu in nositi bodo morali rokavice), potrebno pa bo tudi razkuževanje. Vsekakor je to način, s katerim je lažje zagotoviti bolj varno oskrbo občank in občanov s hrano kot v zaprtih prostorih.

tržnica
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki DOVOLJENA prodaja na tržnicah