OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

ODREDBA o preventivnih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Zaradi širjenja okužb s koronavirusom ter glede na ukrepe, ki jih je sprejela država, smo se tudi na Občini Laško odločili, da bo od jutri, 13. marca 2020, Občina Laško zaradi preprečevanja širjenje virusa s strankami poslovala le preko telefona, elektronske ali navadne pošte v času uradnih ur.
Župan Občine Laško Franc Zdolšek je danes sprejel odredbo o ZAPRTJU občinske stavbe, občinskih prostorov za vse stranke. Zaprta bo tudi javna blagajna. Za nujne zadeve so javni uslužbenci in strokovne službe občine na voljo preko telefona, elektronske pošte in navadne pošte. Ukrep začne veljati v petek, 13. marca 2020, in velja do preklica.
Na Občini Laško si želimo zaščiti tako občane kot tudi zaposlene.
Zaradi trenutnih razmer v državi in veljavnih priporočil oz. uredbe so odpovedane vse večje javne prireditve, prav tako predstave v Kulturnem centru Laško. Za točne informacije prosimo, da se obrnete na posamezne organizatorje dogodkov.
 
ZAPRTJA JAVNIH USTANOV, ŠOLE VRTCI, OBČINSKA STAVBA
Po zadnjih informacijah bodo vse osnovne šole in oddelki vrtcev v Republiki Sloveniji od ponedeljka, 16. marca 2020, začasno zaprti. Ministrstvi za zdravje in izobraževanje pripravljata vse potrebno za zaprtje.
Občina Laško, javni zavodi, vključno z šolami in vrtcem ter občinskim štabom Civilne zaščite je v pripravljenosti, skladno upošteva priporočila in navodila, budno spremlja razmere in bo lahko nemudoma odreagirala na spremenjene razmere. Starši šolskih in vrtčevskih otrok bodo vse potrebne informacije takoj po sprejetem ukrepu prejeli neposredno s strani svojih zavodov, šol in vrtca.
Prav tako so odpovedane vse popoldanske dejavnosti, ki potekajo v prostorih osnovnih šol.
Občina Laško bo občanke in občane o razmerah tudi v nadalje ažurno obveščala.
KOROAN
  ODREDBA O PREVENTIVNIH UKREPIH
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane