OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Ob svetovnem dnevu CZ podeljena priznanja

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Laški Kulturni center je v sredo, 4. marca, gostil osrednjo regijsko prireditev ob svetovnem dnevu Civilne zaščite. Podeljena so bila priznanja, kot govorniki pa so nastopili župan Občine Laško Franc Zdolšek, poveljnik CZ Zahodnoštajerske regije Janez Melanšek in namestnik generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič.
Župan je v svojem nagovoru poudaril, da je občina Laško izjemno vpeta v delovanje Civilne zaščite, saj živimo na popolavnem območju: "Že samo v mojem času županovanja smo imeli 5 večjih poplav. Vemo, da je Laško ogroženo območje in skupaj s CZ smo uspešno reševali vse nastale situacije. Tudi v bodoče si želim dobrega sodelovanja in hvala vsem za pomoč v preteklosti."
Dan civilne zaščite je priložnost, ko se želimo posebej zahvaliti njenim pripadnikom, pripadnikom prostovoljnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam, ki so v preteklem obdobju opravljali naloge zaščite, reševanja in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah ter sodelovali tudi pri drugih nalogah zaščite in reševanja. Bronasti znak CZ je poleg kolegov iz Zahodnoštajerske regije prejel tudi Laščan Matej Špiler, poveljnik PGD Laško. 
PGD Laško, ki letos praznuje 150. obletnico delovanja, je prejelo plaketo, kot priznanje za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah.
V kulturnem programu so nastopili učenci Glasbene šole Laško-Radeče.

CZ REG. PROSL. 20205
Prejemniki priznanj
CZ REG. PROSL. 20204
Janez Melanšek, Bojan Špiler (PGD Laško) in Stanislav Lotrič

CZ REG. PROSL. 20202
Janez Melanšek, Matej Špiler (PGD Laško) in Stanislav Lotrič
CZ REG. PROSL. 2020
župan Občine Laško Franc Zdolšek

Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane