OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Župan na praznovanju 105. rojstnega dne najstarejše občanke

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Včeraj, 4. septembra, je Milka Knez praznovala 105. rojstni dan in je najstarejša občanka občine Laško. 
Ob tem visokem jubileju so jo na njenem domu obiskali in ji čestitali župan občine Laško Franc Zdolšek, predsednica Območnega združenja Rdečega križa Laško-Radeče Lidija Dovjak, predsednik Krajevne skupnosti Sedraž Aleš Jerman, saj je slavljenka krajanka Sedraža, predsednik Društva upokojencev in Združenja borcev Sedraž Branko Pavčnik, predsednik Društva invalidov občine Laško Miha Lončar, predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Sedraž Danica Debelak in sekretar Območnega združenja Rdečega križa Laško-Radeče Vlado Marot. Dogodek jim je popestrila citrarka Janja Brlec, poleg njenih domačih pa jo je obiskal tudi sosed Damjan Knez, bivši predsednik Rdečega križa Sedraž, ki jim večkrat priskoči na pomoč, če ga potrebujejo.
Voščilo ji je v pisni obliki izrazil tudi predsednik republike Borut Pahor in jo povabil na obisk v predsedniško palačo.
Slavljenka je bila pozornosti in obiska zelo vesela in zanj hvaležna. Rekla nam je, da si menda ni zaslužila tolikšne pozornosti kot smo ji jo izkazali in da smo ji zelo obogatili njen dan.
Milka Knez je trenutno šestnajsta najstarejša Slovenka med vsemi petindvajsetimi prebivalci Slovenije, ki so stari 105 in več let.

Foto in besedilo: Vlado Marot

Milka Knez 105 let3
Milka Knez 105 let
Milka Knez 105 let2
Milka Knez 105 let1
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane