OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Skupna novinarska konferenca pred Dirko po Sloveniji

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
26. mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji je pred vrati. Odvijala se bo med 19. in 23. junijem in tudi letos bo razveselila obiskovalce in prebivalce naše regije.
Med stalnimi destinacijami bo dirka potekala skozi občine Laško, Štore, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Rogaško Slatino, Zreče, Slovenske Konjice in seveda tudi Celje.
Na skupni novinarski konferenci so se zbrali nekateri župani teh občin, in sicer Franc Zdolšek, Peter Misja, Janko Kos in Bojan Šrot ter direktor dirke Bogdan Fink in predstavnica Slovenske turistične organizacije Maša Puklavec. Župan Občine Laško Franc Zdolšek je izpostavil pomembnost dirke, ki jo vsako leto spremlja več gledalcev širom Evrope: "Pred leti, ko smo na dirki začeli sodelovati kot partner, sem bl še skeptičen, a danes se zavedam, da je sodelovanje na Dirki po Sloveniji zelo pomembna in dobra odločitev. Naša občina pridobiva na prepoznavnosti, saj nas vidijo v več kot 120 državah, kjer ima Eurosport v času dirke neposreden prenos."
Zaključil je s pohvalo sodelovanja laških otrok oz. osnovnošolcev, ki so že lani pripomogli k izvirni promociji, Laško pa je prejelo naziv za izvirno promocijo. Tudi letos se bo nadaljevalo delo na dobri pormociji Laškega na dirki, ko se bodo v projekt spet vključili učenci Osnovne šole Primoža Trubarja.
V času dirke bodite pozorni na zapore cest, saj bo v času dirke prihajalo do popolnih in delno kratkotrajnih zapor v prometu. Kolesarska karavana bo šla skozi Rimske Toplice že prvi dan, in sicer ob 14. uri, medtem ko bodo kolesarji v Laškem predvidoma ob 14.09. Drugi dan dirke, 20. junija, pa se bodo kolesarji spuščali s Celjske Koče, tako da bodo ponovno obiskali laško občino, in sicer bo zapora ceste od 14.45 do 15.15.

  ZAPORA CEST 19. IN 20. junij

NOVINARSKA
NOVINARSKA2

Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane