OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte 2019

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
OBČINA LAŠKO
v sodelovanju s Komunalo Laško in
Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško (STIK)
 
OBJAVLJA
TEKMOVANJE ZA NAJBOLJ UREJENE VASI IN OBJEKTE
V OBČINI LAŠKO V LETU 2019
 
UREJENE VASI 


I.
Tekmovanje je v sklopu vsakoletne akcije Turistične zveze Slovenije MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA, s katero želimo naš bivalni prostor narediti prijetnejši za občane in obiskovalce. Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom.

II.
Občina Laško v sodelovanju s Komunalo Laško in Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško (STIK) organizira tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško. Namen tekmovanja je spodbujanje urejanja objektov in okolice, kar bo prispevalo k lepšemu in privlačnejšemu okolju.

III.
Udeleženci tekmovanja so vsi občani občine Laško, vse vasi, naselja, zaselki in ulice, javne institucije ter fizične in pravne osebe s področja gospodarstva v občini. Na razpis se lahko prijavijo posamezne fizične in pravne osebe, krajevne skupnosti in društva. Tisti, ki so v preteklem letu dosegli prvo mesto znotraj posamezne kategorije, se ne morejo prijaviti v tekočem letu. Prav tako na tekmovanju ne morejo sodelovati zaposleni v občinski upravi.

IV.
V letošnjem letu so objekti  razvrščeni v naslednji dve kategoriji:
  1. najlepša vas/zaselek/naselje/ulica,
  2. najlepša hiša.
Ocenjevanje zajema urejenost objektov (fasad, balkonov, oken), prometnih površin, zelenih površin,  ocvetličenj in okolice. Ocenjuje se na podlagi ocenjevalnih pol, ki jih pripravi komisija.
 
V.
Župan imenuje komisijo za ocenjevanje urejenosti krajev. Komisijo sestavljajo trije člani, po eden iz Občinske uprave Laško, Komunale Laško in STIK-a.

VI.
Strokovna komisija bo ocenila vse prijavljene tekmovalce ter izbrala tri najboljše znotraj posamezne kategorije. Nato bodo občanke in občani imeli možnost spletnega glasovanja, tako da bodo oddali svoj glas za enega od treh najboljših tekmovalcev in prispevali 50% celotne ocene. V primeru utemeljenega suma, da je pri spletnem glasovanju prišlo do nepravilnosti, si organizator tekmovanja pridržuje pravico do ukrepanja v skladu z nastalo situacijo.
 
VII.
Priznanje in nagrade najboljšim znotraj kategorij bo podelil župan občine Laško na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku.  Nagrade so sledeče:
  1. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 200 €,
  2. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 100 € in
  3. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti   50 €.
Prav tako bo najlepše urejena vas/zaselek/naselje/ulica za nagrado prejela tudi tablo, ki bo označevala ta dosežek v okolju.
 
VIII.
Dodatne informacije o tekmovanju bodo na voljo na naših spletnih straneh www.lasko.si. Prav tako bodo o rezultatih tekmovanja obveščeni mediji.

VIIII.
Prijava naj vsebuje ime in priimek prijavitelja, naslov ter pripis kategorije, v kateri »tekmujete«. Prijave pošljite najpozneje do 15. 7. 2019 na naslov Občina Laško, Mestna ulica 2, 3270 Laško ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

RAZPIS - Tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško 2019

PRIJAVNICA
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane