OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Tudi letošnja Dirka po Sloveniji bo šla skozi Laško

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Danes so bile na novinarski konferenci v Ljubljani razkrite vse podrobnosti 26. kolesarske DIRKE PO SLOVENIJI, ki bo od 19. do 23. junija. Tudi letos bo šla karavana skozi Laško, in sicer že v 1. etapi.
Naj spomnimo, da je bilo Laško lani tista destinacija, ki je še posebej izstopala. Laško je namreč prejelo nagrado za izvirno promocijo. Ob dirki je Slovenijo spoznavalo več milijonov televizijskih gledalcev in uporabnikov družbenih omrežij.

Tudi letošnja dirka, zaradi izredno uspešne lanske izvedbe, zdaj uvrščena celo v višjo kategorijo HC (Hors Class), bo znova trajala pet dni, na trasi, dolgi nekaj več kot 814 kilometrov pa se bo pomerilo 18 ekip, od tega pet ekip svetovne serije UCI World Tour: BORA – hansgrohe (Nemčija), Mitchelton – Scott (Avstralija), Bahrain – Merida (Bahrain), Team Dimension Data (Južnoafriška republika) in UAE Team Emirates (ZAE).

Na startu 26. dirke Po Sloveniji, ki že tretje leto poteka pod prepoznavnim sloganom Fight for Green / Boj za zeleno, pričakujejo več kot 125 kolesarjev. Dejanski favoriti bodo znani kasneje, že zdaj pa je jasno, da bodo na dirki močne ekipe z izrednimi posamezniki.

Celotno dirko bo prenašal Eurosport in sicer v več kot 120 državah sveta, neposredni prenos pa bo zagotovila tudi Televizija Slovenija. Že lanska izvedba je potrdila dejstvo, da si je slovenska dirka izborila pozornost kolesarskih navdušencev po vsem svetu, saj je število lanskih ogledov presegalo devet milijonov. Izjemno navdušenje pa so pokazali tudi številni sledilci na družbenih medijih.

Organizator dirke je Kolesarski klub Adria Mobil, ki mu stojijo ob strani zvesti sponzorji z družbo Adria Mobil na čelu. Generalni sponzor dirke prav tako ostaja ponudnik najsodobnejših komunikacijskih storitev, družba Telekom Slovenije, med ključnimi partnerji dirke pa poleg družbe Adria Mobil ostaja tudi Slovenska turistična organizacija. Družba Avto Triglav, uradni zastopnik Fiata za Slovenijo bo znova uradni prevoznik dirke Po Sloveniji, slovenska policija pa bo prav tako znova poskrbela za varnost vseh v prometu, tako kolesarjev kot tudi številnih navijačev ob celotni trasi letošnje pentlje.

Dodajmo še, da se bodo vse občine – gostiteljice startov in ciljev letošnjih etap znova potegovale tudi za pokal NAJ gostitelja, ki ga je lansko leto, prvič v zgodovini dirke, povsem upravičeno prejela občina Kamnik.

ETAPA LAŠKOETAPA 1 1

LAŠKO

(povzeto po spletni strani tourofslovenia.si)
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane