OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Prireditev ob 25-letnici sklenitve partnerstva med Občino Laško in Občino Pliezhausen

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
V letu 2018 sta praznovali Občina Laško in Občina Pliezhausen 25-letnico uradnega partnerstva. Listina o partnerstvu med občinama je bila podpisana 21. 5. 1993 v Laškem in 2. 10. 1993 v Pliezhausnu. Ob tej priložnosti je bila v Laškem 26. maja  slavnostna Akademija, kjer so bili poleg gostiteljev prisotni predstavniki Občine Pliezhausen in njihovih društev, ki sodelujejo z društvi iz naše občine (gasilsko društvo, strelsko društvo).

Prireditev ob 25-letnici partnerstva pa je potekala tudi v Pliezhausnu, in sicer 15. septembra. Prireditve so se udeležili predstavniki Občine Laško in Občinskega sveta Laško, predstavniki PGD Laško in Strelskega društva Dušan Poženel iz Rečice
Pliezhausen25 2
Skupinska slika prisotnih.

Slavnostna govornika na prireditvi sta bila župan Občine Pliezhausen Christof Dold in podžupan Občine Laško Jože Senica. Redne stike med društvi obeh občin so ohranili gasilci, in sicer Prostovoljno gasilsko društvo Laško in prostovoljno gasilsko društvo Pliezhausen. Prav tako sodelujejo tudi strelci, in sicer Strelsko društvo Dušan Poženel Rečica in KKSV Pliezhausen.

Ob tej priložnosti je bila podpisana listina ob 25-letnici partnerskega sodelovanja, ki določa, da bosta občini utrjevali obstoječe prijateljske odnose med Laškim in Pliezhausnom ter spodbujali srečanja občanov, mladine in sodelovanje na vseh področjih. Vsi prisotni so se vpisali tudi v Zlato knjigo posebnih dogodkov v občini Pliezhausen.
Pliezhausen25 1
Listina ob 25-letnici partnerskega sodelovanja.
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane