OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Medobčinsko tekmovanje »KAJ VEŠ O PROMETU?«

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Letos smo medobčinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?« med občinama Laško in Radeče organizirali na ponedeljek, 23. 4. Veseli smo bili, da se je za udeležitev tekmovanja odločilo kar 16 otrok, starih od 12 do 15 let. Na tekmovanju je sodelovalo pet učencev iz Osnovne šole Marjana Nemca Radeče, štirje učenci iz Osnovne šole Antona Aškerca Rimske Toplice in sedem učencev iz Osnovne šole Primoža Trubarja Laško.

Teorijo so tekmovalci opravili v računalniški učilnici na Podružnični šoli Debro, nato pa smo se odpravili na poligon v Ločico ob Savinji. Tam so tekmovalci, s pomočjo članov Avto moto društva Laško, člana Združenja šoferjev in avtomehanikov Laško ter članov SPV Laško, opravili preizkus varne vožnje in nato še spretnostne vožnje po poligonu.

Po vseh zbranih točkah za posamezne discipline (teorija, vožnja in poligon) smo po malici za vse sodelujoče razglasili rezultate tekmovanja. Zmagal je Matevž Sluga, učenec Osnovne Šole Antona Aškerca Rimske Toplice, drugo mesto je dosegel Ažbe Lamovšek, učenec Osnovne šole Marjana Nemca Radeče in tretje mesto Matija Slapšak, učenec Osnovne šole Primoža Trubarja Laško. Vsem trem je Dimitrij Gril, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Laško, čestital ter jim podelil priznanja in medalje.
14 lekt OU Medobcinsko tekmovanje Kaj ves o prometu 2018 1

Najboljši tekmovalec iz občine Laško, Matevž Sluga, se je v soboto, 26. 5., udeležil letos že 50. državnega tekmovanja »Kaj veš o prometu?« v Ljubljani.
14 lekt OU Medobcinsko tekmovanje Kaj ves o prometu 2018 2

Jasna Kermelj
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane