OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Trgatev stare trte in županov sprejem mažoret

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Junija 2010 smo v znak prijateljstva in dobrega sodelovanja z Mestno občino Maribor na občinskem dvorišču posadili trto, katere cepič smo dobili na Lentu, na tradicionalnem 31. obrezovanju Stare trte.

Stara trta, za katero že sedem let odlično skrbi Slavko Kozmus, nas je tudi letos razveselila z grozdjem, tako da smo 22. septembra opravili že šesto simbolično trgatev.

Za dobro vzdušje so z glasbo poskrbeli člani veteranske godbe Gambrinus, nastopile pa so tudi laške mažorete – skupina senior, katerim je župan Franc Zdolšek čestital za osvojeno bronasto medaljo na Evropskem mažoretnem prvenstvu, ki je septembra potekalo v Laškem. Mažorete je s torto nagradila Thermana Laško.

Na prijetnem dogodku so obiskovalci lahko poskusili dobrote, ki jih je pripravila Milena Kozmus, svojo ponudbo pa sta predstavila tudi kmetija Primož ter čebelarstvo in lectarstvo Šolar.
Trgatev stare trte in županov sprejem mažoretTrgatev stare trte in županov sprejem mažoretTrgatev stare trte in županov sprejem mažoretTrgatev stare trte in županov sprejem mažoretTrgatev stare trte in županov sprejem mažoretTrgatev stare trte in županov sprejem mažoretTrgatev stare trte in županov sprejem mažoret

Video posnetek - TV Laško
http://tvlasko.si/simbolna-trgatev-potomke-stare-trte/
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane