Pumptrack v Debru in KolesCe v Hudi jami

V poletnih mesecih je Občina Laško dobila dve novi pridobitvi - pumptrack v Debru in sistem izposoje koles v Hudi jami.

Občina Laško je podala vlogo na javni poziv LAS Raznolikost podeželja, s projektom Večnamenske rekreacijske površine in trajnostna mobilnost. Partnerji v projektu Thermana, d. d., Športno društvo Rečica in STIK Laško so aktivno sodelovali pri izvedbi projekta, prav tako pa zagotovili svoj delež sredstev.

Pumptrack poligon (kolopark) je športni objekt sestavljen iz grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto. Gre za sodobno, atraktivno in inovativno športno infrastrukturo. Konfiguracija pumptrack poligona omogoča varno in zabavno izkušnjo tako začetnikom kot tudi vrhunskim športnikom. Je dostopen, za uporabo niso potrebni dragi športni rekviziti. Vožnja je tiha in čista ter zato prijazna do okoliških prebivalcev. Edinstvena zasnova pumptracka omogoča uporabo ne le s kolesi, temveč tudi s skiroji, rolkami, rolerji, poganjalci in celo invalidskimi vozički. Spodbuja aktivnost preživljanja prostega časa na prostem, spodbuja gibanje in motorično-gibalni razvoj vseh generacij na inovativen način, zato lahko postane medgeneracijsko stičišče za celo skupnost.

Sistem za izposojo javnih koles (KolesCe) predstavlja mrežo postaj in prirejenih koles, ki uporabnikom omogoča izposojo koles in vračilo na drugi postaji znotraj sistema. Postaja sistema izposoje javnih koles v Hudi jami vključuje 4 stojala, kontrolni sistem (terminal) in mobilno aplikacijo. V okviru operacije je predviden nakup 3 električnih koles. Postaja v Hudi jami je dopolnitev že vzpostavljenega sistema izposoje javnih koles v Laškem, kar bo zagotovilo poenoten sistem ter s tem mobilnost in razvoj turizma.

Projekt je bil potrjen  s strani Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, operacija pa je sofinancirana iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Predvideni uradni otvoritvi pumptracka in izposoje koles bosta 16. septembra.

pumptrack

Foto: Boris Vrabec

kolesce hj

 


Laški bilten

LaskiBlten st8015.6.2022
je izšla 90. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

PARTICIPATIVNI PRORAČUN

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo volitve2020

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: od 8. do 15. ure,
sreda: od 8. do 17. ure,
petek: od 8. do 13. ure.

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: od 8. do 15. ure, 
torek: od 8. do 15. ure,
sreda: od 8. do 17. ure, 
četrtek: od 8. do 15. ure, 
petek: od 8. do 13. ure. 

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03

 

 

112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2022 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.