Na proslavi ob dnevu državnosti podeljena občinska priznanja

V sredo, 23. junija, smo na občinskem dvorišču priredili proslavo ob dnevu državnosti ter obenem podelili Aškerčeva priznanja in najvišja občinska priznanja za leto 2020.

Letos praznujemo pomembno obletnico, mineva 30 let samostojnosti Slovenije. Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki se praznuje 25. junija. Obeležuje spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Na ta dan sta bili sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, sicer slavnostno razglašeni naslednji dan, 26. junija, na Trgu republike v Ljubljani. Dva dni kasneje, 27. junija, se je z napadom Jugoslovanske ljudske armade začela slovenska osamosvojitvena vojna, v kateri je Slovenija obranila neodvisnost. Kot slavnostni govornik je nastopil Mitja Jankovič, generalni sekretar Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Poudaril je, da je bilo v času osamosvajanja težko in da je pomembno, da smo Slovenijo naredili našo in da jo še vedno imamo.

Gostitelj dogodka župan Občine Laško Franc Zdolšek se je zahvalil vsem, ki so pripomogli, da letos praznujemo že 30. obletnico samostojnosti ter podelil najvišja občinska priznanja. 

(Tako Aškerčeva priznanja kot občinski grbi bi morali biti podeljeni na proslavi ob kulturnem prazniku oz. na proslavi ob občinskem prazniku, vendar je bilo to zaradi epidemije onemogočeno.)

Aškerčeva priznanja, ki so priznanja za najvišje dosežke na področju kulture, so prejeli Anton Gril, Branko Deželak in Štefanija Pavčnik

Kristalne grbe, ki jih župan podeli zlatim maturnatom so dobili Nina Deželak, Brina Prah, Nina GračnerTjaša GradišnikTjaša RavnikarTina Selič, Žan JurkošekJaša SamecMatic Pinter in Luka Horjak, ki ne samo da je zlati maturant, je tudi prvi Slovenec, ki je osvojil prvo mesto na matematični olimpijadi.

Bronasti grb se je podelil Nogometnemu klubu Laško za uspešno delo in promocijo nogometa v občini Laško ter Cvetki Sikovšek za uspešno delo na socialno humanitarnem in družbenem področju.

Srebrni grb so prejeli Franci Podkoritnik za izvedbo in promocijo Rečiške krožne poti, Janez Lesičar za uspešno delo na področju gasilstva in kulture, Jože Kotnik za aktivno delo na družbenem področju in Zdravko Martun za uspešno delo na področju nogometa.

Zlati grb pa sta prejela Jože Stanič za uspešno delo na področju gospodarstva in Mihael Lončar za uspešno delo na socialno humanitarnem področju.

Vsem nagrajencem tako zlatim, srebrnim kot bronastim ter prejemnikom kristalnih grbov še enkrat iskreno čestitamo.

Kulturni program sta pripravili OŠ Primoža Trubarja Laško in OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice. Z glasbenimi točkami so se predstavili Karolina Lukmar na violini, ob spremljavi mame Mojce in Urške Sikovšek, Lovro Hirci na harmoniki, zapele pa so Sara Salobir, Neli Ela Guček, Lucija Dobravc, Nina Jančič in Martina Juteršek.

Prihod in odhod praporščakov je pospremila bobnarska skupina Laške pihalne godbe, himno pa je zaigral kvartet saksofonov.

Letošnja proslava ob dnevu državnosti je bila še bolj slovesna, saj se nismo samo poklonili državi in samostojnosti, temveč smo videli, da imamo v naši občini izjemne posameznike in društva, ki skrbijo, da se glas o naši občini širi ne samo po Sloveniji, ampak tudi po svetu.

DD 2021 4

DD 2021 6

DD 2021 5

 

DD 2021 1

Prejemniki občinskih grbov

DD 2021 10

Kristalni grbi Občine Laško

DSC 3570

Aškerčeva priznanja

DD 2021 9

DD 21 1

DD 21 14

DD 21 15

DD 21 16 DD 21 31

DD 21 32


Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.